Gest impresionant al lui Emanuel Barica față de o botoșăneancă. ”Ne-a transmis că, atunci când ajunge milionar, va reveni în Botoșani pentru a…”

Povestea botoșăneanului Emanuel Barica are toate ingredientele: emoție, ambiție, talent care sfidează normalul. Pentru el, strada nu a fost doar loc de muncă, ci și casă, pat și masă, scrie presa națională despre cel care a impresionat o lume întreagă.

Gest impresionant al lui Emanuel Barica față de o botoșăneancă. ”Ne-a transmis că, atunci când ajunge milionar, va reveni în Botoșani pentru a…”

Show-ul „Românii au talent” a revenit la PRO TV vineri, 9 februarie, cu sezonul 14. Un Golden Buzz a primit Emanuel Barica, desenatorul genial care a ajuns pe străzi, după ce tatăl lui a pierdut casa la barbut. Andi Moisescu l-a trimis direct în semifinală.

”Incredibil ce OM este Emanuel Barica!”

O întâmplare emoționantă, povestită de o fostă jurnalistă din Botoșani, scoate la iveală nu doar inima mare a lui Emanuel Barica, ci și caracterul său deosebit.

”Emanuel a sunat-o pe sora mea în această seară, cea care i-a fost clientă prin 2014 pentru două tablouri și care l-a felicitat pe Facebook, în privat, pentru reușita lui de la ProTV. Iar el, pentru a-i mulțumi pentru apreciere și susținere, dar și pentru a-i spune că nu a uitat nicio clipă de unde a plecat și că îi face plăcere să mai vorbească cu oameni din Botoșani, a ales să o sune video pe messenger. Incredibil ce OM este Emanuel Barica!”, a povestit Diana.

Cele două surori se aflau, întâmplător, în casa mamei lor de la țară. Prilej pentru Emanuel Barica, fiind un apel video, de a observa interiorul.

”A sesizat soba din cameră, insistand să vadă soba cu plită unde deja își imagina niște cartofi copți pe plită! Lucru banal sau lipsit de importanță pentru unii, dar aceste nostalgii îi cuprind adesea pe cei plecați peste hotare de ani de zile și care știu ce înseamnă să trăiești în mediul rural. Noi ne-am amuzat teribil și i-am transmis că îl susținem cu tărie, deși nu-l cunoaștem decât prin conjunctura client-artist”, a adăugat Diana.

Emanuel Barica și-a exprimat dorul de Botoșani, făcând chiar o promisiune nostimă către finalul convorbirii.

”Ne-a transmis că, atunci când ajunge milionar, va reveni în Botoșani pentru a redeschide toate uzinele  de altădată! Frumos vis! Noi îi urăm să atingă cele mai înalte culmi ale succesului și să se întoarcă învingător acasă!”, scrie Diana.

Operele lui Barica au fost expuse în galeriile din Linz, Paris sau Berlin!

Emanuel Barica, în vârstă de 29 de ani, este artist stradal în Berlin și impresionează pe oricine se oprește să-i admire opera. A învățat să deseneze în jurul vârstei de 14 ani, după ce a văzut desenele japoneze la televizor, când era în vizită la vecini.

Emanuel provine dintr-o familie de etnie romă. Au locuit cu toții, în București, într-o vilă, dar tatăl său a pierdut casa la un joc de barbut când concurentul avea 4 ani. În urma acestei situații, Emanuel și cei 4 frați au plecat cu toții în Botoșani, pentru că nu aveau unde să locuiască și s-au mutat la bunici.

„Fiecare lucrare a mea este ca un dans al vieții. Parcă vreau să îmbrățișez arta pentru că mi-a fost aproape în tot timpul ăsta. M-a ținut ferit de toate lucrurile rele și primejdioase. Mi-a fost și prieten, și iubită, și mamă, și tată. Și cu arta am adus oamenii aproape de mine”, a povestit Emanuel Barica.

Din cauza situației grele prin care trecea familia lui, Emanuel a fugit de acasă la vârsta de 5 ani și a locuit timp de 6 luni pe străzi, în București. Poliția l-a găsit și l-a dus înapoi, în sânul familiei. Ca să își câștige existența, mama lui Emanuel vindea fructe și legume și lucra ca menajeră în casele oamenilor înstăriți. Dar femeia nu este bine acum, spune Emanuel.

„Mama are schizofrenie, trăiește pe stradă, în Botoșani. Am încercat să o ajut, dar nu merge… are tulburare de personalitate. Am realizat că nu mai am nici mamă într-un fel… Viața mea a fost ca un fel de examen”, a povestit în testimonialul de la „Românii au talent”.

După mai mulți ani, Emanuel Barica, a reușit să ajungă în Germania și a început să facă desene pe stradă. De la începuturi modeste ca artist stradal, Emanuel a ajuns să-și expună lucrările în galerii de artă din Berlin, Paris sau Linz.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Iftime răspunde la acuzațiile de blat: „Ori suntem o națiune de proști, ori suntem duși de tot de acasă!”

astăzi, 14:37
259

Finanțatorul echipei FC Botoșani a răspuns acuzațiilor lansate de Nicu Grameni, crainicul meciurilor de acasă ale lui Dinamo. Grameni a sugerat că există îndoieli cu privire la corectitud...

Bani de la stat pentru românii care sunt nevoiți să meargă la tratament. CNAS subvenționează aceste servicii

astăzi, 14:10
77

Tratamentul balnear, recunoscut pentru beneficiile sale în reumatologie cronică, ortopedie, neurologie și boli vasculare, se află pe lista serviciilor decontate de Casa Națională de Asigur...

Klaus Iohannis se pensionează din postul de profesor pe care l-a avut rezervat timp de peste 20 de ani!

astăzi, 13:14
79

Catedra de profesor de Fizică a președintelui Klaus Iohannis de la Colegiul Național „Samuel von Brukenthal” din Sibiu a devenit vacantă și poate fi ocupată de un titular, scrie Ora ...