Elevii botoșăneni sunt „Prietenii Pompierilor” (fotogalerie)

Elevii botoșăneni sunt „Prietenii Pompierilor” (fotogalerie)

120 de elevi s-au întrecut, astăzi, pentru trofeul “Prietenii Pompierilor”. Organizat de Inspectoratul Școlar Județean Botoșani și Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Nicolae Iorga” al Județului Botoșani, concursul s-a desfășurat pe terenul de sport al Liceului cu Program Sportiv din municipiul Botoșani și a reunit la start 12 echipaje de la unități de învățământ din municipiul Botoșani, Pomârla, Lozna, Concești, Leorda și Roma.

Concursul „Prietenii Pompierilor” este destinat elevilor din învățământul gimnazial și este organizat în scopul dezvoltării capacității de înțelegere și apreciere a pericolelor generate de situațiile de urgență, precum și pentru dezvoltarea unor calități precum iniţiativa, spiritul de echipă, curajul și disciplina.

Echipajele, formate din câte nouă membri și o rezervă, au avut de trecut o probă teoretică, cu întrebări din domeniul prevenirii și stingerii incendiilor, o pistă cu obstacole și o ştafetă de 400 m, cu obstacole.

În urma rezultatelor obținute, clasamentul se prezintă astfel:

La categoria fete

Locul I – Școala Gimnazială nr 1. Leorda

Locul II – Liceul Teoretic "Anastasie Bașotă" Pomârla

Locul III – Școala Gimnazială nr. 7 Botoșani

La categoria băieți/mixt

Locul I – Școala Gimnazială "Gheorghe Popovici" Lozna

Locul II – Liceul cu Program Sportiv Botoșani

Locul III – Liceul Teoretic "Anastasie Bașotă" Pomârla.

Competiția s-a încheiat cu o festivitate de premiere la care au participat deputatul Costel Șoptică, prefectul județului, Sorin Cornilă, președintele Consiliului Județean Botoșani, Doina Elena Federovici, inspectorul școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Botoșani, profesor Bogdan Suruciuc și inspectorul șef al ISU Botoșani, colonel Dan Decebal Muraru.

Echipele clasate pe primele trei locuri au fost recompensate cu diplome, medalii și cupe.

În calitate de câștigători ai etapei județene, echipajul băieți /mixt al Școlii Gimnaziale "Gheorghe Popovici" Lozna și echipajul fete al Școlii Gimnaziale nr. 1 Leorda, vor reprezenta județul Botoșani la etapa națională a concursului "Prietenii Pompierilor", care se va desfășura la Râmnicu-Vâlcea, în luna iulie.

Adresăm felicitări tuturor elevilor care au participat și instituțiilor de învățământ din care aceștia au făcut parte: Liceul cu Program Sportiv Botoșani, Liceul Teoretic „Anastasie Bașotă” Pomârla, Școala Gimnazială „Gheorghe Popovici” Lozna, Școala Gimnazială nr.1 Concești, Școala Gimnazială nr. 1 Leorda, Școala Gimnazială nr. 1 Roma, Școala Gimnazială nr. 17 Botoșani și Școala Gimnazială nr. 7 Botoșani.

(Comunicat de presă ISU)




















 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sf. Sfinţit Mc. Vasilevs, Episcopul Amasiei; Sf. Glafira; Sf. Mc. Chiril, Chindeu şi Tasie din Axiopolis (Cernavodă)

astăzi, 06:58

În vremea prigoanelor venite asupra creştinilor la sfârşitul secolului al 3-lea şi începutul celui de-al 4-lea, în cetatea Axiopolis din Dobrogea (numită astăzi Cernavodă...

Exercițiu cu forțe și mijloace în teren al pompierilor ISU în municipiile Botoșani, Dorohoi Săveni! (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
135

În același timp, au fost cuprinse de flăcări o stație de transfer deșeuri din municipiul Dorohoi și o vulcanizare din orașul Săveni.Acesta a fost scenariul unui exercițiu cu forțe ...

Acțiune de prevenție a polițiștilor în stațiile CFR Botoșani și Leorda, au discutat și cu călătorii din trenuri! (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
101

În cadrul activităților desfășurate au fost transmise recomadări cu privire la comportamentul pe care trebuie să îl adopte cetățenii pentru a nu deveni victime ale faptelor antisoc...