Dumitru Comănescu, cel mai bătrân om de pe planetă, a murit

Dumitru Comănescu, cel mai bătrân om de pe planetă, a murit

Dumitru Comănescu, bărbatul care deţinea recordul pentru cel mai bătrân om din lume, a murit la vârsta de 111 ani şi 231 de zile.

Iubitor de matematică dar pasionat de plante, pasiune ce l-a dus către meseria de inginer agronom, a fost în spatele frontului pentru a asigura pâinea țării în cel de-al doilea război mondial.

A muncit cu pasiune 70 de ani, a avut o viața cumpătată, înconjurat de dragostea familiei.

Comănescu s-a născut în 8 noiembrie 1908 la Provița de jos, în Prahova. A urmat Facultatea de Matematică unde l-a avut profesor pe Gheorghe Țițeica, iar la Agronomie l-a avut mentor pe fondatorul Institutului de Cercetătri Agronomice, Gheorghe Ionescu Sisești. Bărbatul a lucrat în agricultură timp de 70 de ani.

Într-un ultim interviu, el mărturisea că mănâncă rar şi că familia i-a conceput o dietă specială, bazată pe grăsimi nesaturate. El a mai spus şi că a dus o viaţă fără excese şi credea că longevitatea sa îi este dată de Dumnezeu.

Pe 28 Mai 2020, românul Dumitru Comănescu, un bucureștean, a fost declarat cel mai în vârstă bărbat de pe mapamond, la 111 ani și 7 luni.

Dumitru Comănescu era al doilea cel mai în vârstă bărbat din lume, dar joi, 28 Mai 2020, după moartea britanicului Bob Weighton, la vârsta de 112 ani, considerat cel mai în vârstă bărbat din lume, românul a trecut pe primul loc.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

La un pas de dezastru din cauza unei candele! Recomandările pompierilor botoșăneni (Foto)

astăzi, 21:14
254

Nu lăsați candelele aprinse lângă perdele, haine sau alte obiecte care pot lua foc uşor.Sâmbătă seara, într-o casă din localitatea Zăicești s-a produs un incendiu. Vecin...

Botoșăneanul care se dădea polițist număra ”mita” la vedere și îi garanta proxenetului: ”Procurorul îi șmecher! Clasare!”

astăzi, 18:00
298

Falsul polițist din Botoșani a pretins 23.000 de euro de la un proxenet ca să-i pună o vorbă bună la un așa-zis ”procuror” care ar fi instrumentat dosarul în care era acuzat d...

Campionat național cu 16 medalii obținute de sportivii din Botoșani!

astăzi, 16:43
189

În perioada 19-20 aprilie 2024, sportivii legitimați la secția de Taekwondo WT a Clubului Sportiv Botoșani, precum și cei ai Asociației Brilliant Taekwondo Sporting Club, au participat, &ic...