Ctitorul Schitului din Alba, condus pe ultimul drum (video)

Ctitorul Schitului din Alba, condus pe ultimul drum (video)

Peste o sută de persoane l-au condus pe ultimul drum, sâmbăta, la prânz, pe regretatul Vasile Macoviciuc, ctitorul Schitului din Alba. Slujba de înmormântarea a avut loc la Biserica „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena” din satul Alba-Hudesti, unde ctitorul Schitului Alba şi-a petrecut mai bine din jumate din viaţă şi a fost înmormântat în cimitirul din localitate.

Preţuit de întreaga comunitate, Vasile Macoviciuc s-a stins joi, pe 1 aprilie, la vârsta de 87 de ani. Au venit să-i aducă un ultim omagiu credincioşi din comunitate, oameni care l-au cunoscut şi apreciat, cu toţii s-au închinat, alături de familia îndurerată, celui care a avut o dărnicie de nedescris în timpul vieţii sale.

În semn de ultim omagiu, adus domnului Vasile Macoviciuc, la înmormântare au fost prezenţi și părintele David Stoian de la parohia din Mlenăuti, părintele pensionar Mihai Holovciuc din Vatră şi părintele paroh din Alba, Adrian Spinosu.

„Domnul Vasile Macoviciuc a fost un mare iubitor al lui Dumnezeu tot ce a făcut a făcut pentru suflet şi nu pentru trup. El a rămas un exemplu al iubirii de locul natal și noi am învăţat de la el cum să iubim aproapele şi cum să procedăm să fim iubit de Dumnezeu. Prin dragostea neţărmurită faţă de Dumnezeu, domnul Vasile, a ridicat Schitul din satul natal Alba şi a contribuit la înfrumusețarea acestuia.

Părintele Adrian Spinosu, şi-a amintit tocmai despre această latură caldă a lui nenea Vasile ”Una dintre laturile sale importante a fost aceea, un om echilibrat ,un om care toată viața lui a făcut doar voia domnului. Te ascultă şi te sfătuia, având un bun-simţ şi o eleganţă rar întâlnită. Neobosit în munca sa de zi cu zi, ctirorul Schitulului din Alba-Hudești s-a stins lăsând în urma sa  exemplul său de dărnicie şi înţelegere, de dragoste şi ascultare. Cei din familia sa și ceilalţi membri vor duce mai departe lucrarea de zidire făcută cu atâta dăruire de Vasile Macoviciuc”, relatează publicația GlasulNordului.ro.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Mai puțini nervi și timp scutit pentru șoferi: Rută ocolitoare la Dumbrăveni! (video)

astăzi, 15:29
83

Șoferii care circulă de la Botoșani la Suceava sau de la Suceava la Botoșani și trec prin Dumbrăveni ar putea să fie scutiți de nervi, dar și să economisească timp.Asta după ce Ioan Pa...

Un corp al Spitalului „Mavromati” intră în reabilitare. Unde va fi mutată activitatea?

astăzi, 14:41
207

De săptămâna viitoare încep lucrările de reabilitare a corpului de clădire care găzduiește bucătăria, dar și spălătoria Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșan...

Posturi scoase la concurs într-o instituție din Botoșani!

astăzi, 14:22
341

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) din Botoșani anunță faptul că în luna martie s-au vacantat în cadrul instituției două locuri de muncă. Este vorba despre două posturi de c...