Copaci împodobiți cu mărțișoare unice în prima zi de primăvară (foto, video)

Chiar dacă vremea de afară nu a fost una specifică primăverii, asta nu i-a împiedicat pe elevii botoșăneni să fie plini de entuziasm și voie bună pentru a vesti venirea primăverii.

Copaci împodobiți cu mărțișoare unice în prima zi de primăvară (foto, video)

De șase ani încoace vestitorii primăverii sunt elevii din județul Botoșani. Pe 1 martie parcul de lângă Primăria municipiului Botoșani prinde culoare, copacii fiind împodobiți cu mărțișoare unice create chiar de elevi și profesori ai județului Botoșani.

Este vorba despre activitatea „Copacul meu în straie de mărțișor” ce face parte din cadrul proiectului „Primăvara în ramuri”, desfășurat de Școala Gimnazială „Elena Rareș” din Botoșani. Activitatea se află la cea de-a VI-a ediție.

În acest an sunt înscrise 23 de unități de învățământ din municipiul reședință de județ, dar și cinci școli și grădinițe din județ.

„Vrem să bucurăm botoșănenii împodobind acești copaci cu mărțișoare. Ideea a venit de la străbunici, pentru că este în tradiția noastră de a agăța în copac câte un mărțișor și ne-am gândit că fiecare copil ar trebui să facă asta. Am început cu un copăcel în curtea școlii, apoi câțiva copaci aici în parcul de lângă Primărie și iată, la a șasea ediție, aproape că nu ne ajung copacii”, a declarat Claudia Hârtie, una dintre coordonatoarele activității.

Activitatea nu se oprește aici, deoarece pe pagina de facebook a unității de învățământ care a inițiat acțiunea se derulează un concurs. Cel mai frumos copăcel, care va strânge cele mai multe like-uri va fi premiat.

În fiecare an este un concurs, pe facebook-ul școlii noastre Elena Rareș. În funcție de numărul de like-uri câștigă cel care are cel mai gătit copăcel, nu hotărâm noi, ci like-urile”, a spus Loredana Șușter, coordonator al proiectului.

Mărțișoarele și aranjamentele pe care copiii le pun în brad sunt confecționate cu mare atenție, iar în fiecare an copiii vin cu idei noi.

Colegii noștri sunt foarte creativi, însă noi i-am rugat să nu fie din hârtie mărțișoarele ca să nu se strice în urma ploii, dar să știți că în fiecare an vin cu mărțișoare din ce în ce mai frumoase”, a completat Loredana Șușter.

La activitate au participat prof. Bogdan Suruciuc, inspector școlar general al Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) din Botoșani, Cosmin Andrei, primarul municipiului Botoșani, dar și părinții copiilor.

Felicitări pentru inițiativă. Iată, suntem la ediția a VI-a, este o activitate frumoasă pe care o apreciem și pe care o sprijinim. Să știți că am început să mai plantăm copaci și atunci când am ales arborii pentru parcul de lângă primărie ne-am gândit și la activitatea voastră să se preteze la împodobit pe 1 martie, pentru că sunteți primii vestitori ai primăverii”, a spus primarul Cosmin Andrei.

Șeful educației botoșănene le-a urat participanților o primăvară frumoasă și a felicitat inițiatorii pentru această activitate.

„O primăvară frumoasă, sănătate multă, activități și ediții cât mai multe doamna profesor, pentru că se mobilizează toți colegii și elevii. Este o activitate de-a dreptul exemplară”, a declarat prof. Bogdan Suruciuc, inspector școlar genera al Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) din Botoșani.

 

 

 
 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Medicul care a ales să profeseze la Botoșani pe o specialitate mai puțin cunoscută. „Lumea nu știa cu ce se mănâncă”

Vineri, 12 Aprilie 2024
1655

Medicul Camelia Șurubariu lucrează în cadrul Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșani în cabinetul de alergologie de mai bine de 10 ani. După ce și-a finalizat studii...

Noul subprefect al Botoșaniul a depus astăzi jurământul de credință! „Mă angajez să ofer toată expertiza și capacitatea mea...” (foto, video)

Vineri, 12 Aprilie 2024
470

Vineri, în sala Nicolae Iorga a Palatului Administrativ a avut loc ceremonia de depunere a jurământului de credință de către Cristina Breșug, noul subprefect al județului Botoșani. ...

Instituția din Botoșani unde angajații au ajuns la capătul răbdării. Lider de sindicat: „Înainte era mult mai ușor și mai frumos” (video)

Joi, 11 Aprilie 2024
2641

Problemele cu care se confruntă cei câțiva salariați ai Direcției Județene de Sport și Tineret (DJST) din Botoșani nu sunt de azi sau de ieri, ci de ani buni, doar că abia acum și-au ad...