Copaci împodobiți cu mărțișoare unice în prima zi de primăvară (foto, video)

Chiar dacă vremea de afară nu a fost una specifică primăverii, asta nu i-a împiedicat pe elevii botoșăneni să fie plini de entuziasm și voie bună pentru a vesti venirea primăverii.

Copaci împodobiți cu mărțișoare unice în prima zi de primăvară (foto, video)

De șase ani încoace vestitorii primăverii sunt elevii din județul Botoșani. Pe 1 martie parcul de lângă Primăria municipiului Botoșani prinde culoare, copacii fiind împodobiți cu mărțișoare unice create chiar de elevi și profesori ai județului Botoșani.

Este vorba despre activitatea „Copacul meu în straie de mărțișor” ce face parte din cadrul proiectului „Primăvara în ramuri”, desfășurat de Școala Gimnazială „Elena Rareș” din Botoșani. Activitatea se află la cea de-a VI-a ediție.

În acest an sunt înscrise 23 de unități de învățământ din municipiul reședință de județ, dar și cinci școli și grădinițe din județ.

„Vrem să bucurăm botoșănenii împodobind acești copaci cu mărțișoare. Ideea a venit de la străbunici, pentru că este în tradiția noastră de a agăța în copac câte un mărțișor și ne-am gândit că fiecare copil ar trebui să facă asta. Am început cu un copăcel în curtea școlii, apoi câțiva copaci aici în parcul de lângă Primărie și iată, la a șasea ediție, aproape că nu ne ajung copacii”, a declarat Claudia Hârtie, una dintre coordonatoarele activității.

Activitatea nu se oprește aici, deoarece pe pagina de facebook a unității de învățământ care a inițiat acțiunea se derulează un concurs. Cel mai frumos copăcel, care va strânge cele mai multe like-uri va fi premiat.

În fiecare an este un concurs, pe facebook-ul școlii noastre Elena Rareș. În funcție de numărul de like-uri câștigă cel care are cel mai gătit copăcel, nu hotărâm noi, ci like-urile”, a spus Loredana Șușter, coordonator al proiectului.

Mărțișoarele și aranjamentele pe care copiii le pun în brad sunt confecționate cu mare atenție, iar în fiecare an copiii vin cu idei noi.

Colegii noștri sunt foarte creativi, însă noi i-am rugat să nu fie din hârtie mărțișoarele ca să nu se strice în urma ploii, dar să știți că în fiecare an vin cu mărțișoare din ce în ce mai frumoase”, a completat Loredana Șușter.

La activitate au participat prof. Bogdan Suruciuc, inspector școlar general al Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) din Botoșani, Cosmin Andrei, primarul municipiului Botoșani, dar și părinții copiilor.

Felicitări pentru inițiativă. Iată, suntem la ediția a VI-a, este o activitate frumoasă pe care o apreciem și pe care o sprijinim. Să știți că am început să mai plantăm copaci și atunci când am ales arborii pentru parcul de lângă primărie ne-am gândit și la activitatea voastră să se preteze la împodobit pe 1 martie, pentru că sunteți primii vestitori ai primăverii”, a spus primarul Cosmin Andrei.

Șeful educației botoșănene le-a urat participanților o primăvară frumoasă și a felicitat inițiatorii pentru această activitate.

„O primăvară frumoasă, sănătate multă, activități și ediții cât mai multe doamna profesor, pentru că se mobilizează toți colegii și elevii. Este o activitate de-a dreptul exemplară”, a declarat prof. Bogdan Suruciuc, inspector școlar genera al Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) din Botoșani.

 

 

 




















 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Alianța Dreapta Unită și-a depus candidaturile la Primăria Botoșani și CL! (foto, video)

Marţi, 30 Aprilie 2024
971

Marți dimineață, membrii Alianței Dreapta Unită și-au depus candidaturile pentru Primăria municipiului Botoșani și pentru Consiliul Local.Astfel, din partea ADU va candida pentru funcția...

O tânără din Botoșani, Ioana Vasilachi: „Străbunicul a ținut să îmi transmită să nu uit niciodată de Dumnezeu, familie și jurământul pe care l-am depus față de țară.”

Luni, 29 Aprilie 2024
9408

Povestea Ioanei Vasilachi își are rădăcinile în comuna Mileanca. O comună despre care nu toată lumea știe prea multe, care este departe de civilizația orășenească, însă care adună o com...

Cel mai mare dispensar medical din mediul rural, realizat într-o comună din Botoșani! (foto, video)

Luni, 29 Aprilie 2024
1300

În comuna Mihai Eminescu din județul Botoșani a fost realizată recepția lucrărilor la cel mai mare dispensar medical uman din mediul rural. Evenimentul a avut loc luni, la ora 13:00.Inv...