Ceremonii restrânse de Ziua Armatei Române

Ceremonii restrânse de Ziua Armatei Române

Ziua Armatei Române, celebrată anual pe data de 25 octombrie, a fost sărbătorită și la Botoșani, dar într-un cadru restrâns cu respectarea tuturor măsurilor de protecție sanitară, din cauza epidemiei de Covid-19.

Astfel, evenimentul nu a mai fost unul de amploare, ca în anii trecuți, când se adunau toate oficialitățile din județ, ci de această dată au fost doar două momente.

La ora 09:30, la monumentul generalului Gheorghe Avramescu, din piața cu același nume aflată în părculețul din spatele fostei Biblioteci Județene, au fost prezenți prefectul județului Botoșani, Dan Nechifor, primarul municipiului, Cosmin Andrei, și reprezentanți ai Armatei. Ceremonia a fost una scurtă, finalizându-se cu depunere de coroane.

La ora 10:00, festivitatea s-a mutat la Monumentul Eroilor Botoșăneni din cel de-al Doilea Război Mondial aflat în intersecția străzilor Cuza Vodă și Calea Națională, unde, în prezența oficialităților locale, a fost oficiată o slujbă religioasă de cinstire a eroilor Armatei României.

Apoi, prefectul județului, Dan Nechifor, președintele Consiliului Județean, Doina Federovici, primarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei și noul comandantul al Garnizoanei militare Botoșani, locotenent colonel Ovidiu Damian, au spus câteva cuvinte simbol despre această zi importantă.

Din cauza măsurilor de protecție, la depunerea de coroane au participat doar reprezentanți ai Garnizoanei militare, prefectul județului, reprezentanții CJ, primarul municipiului și șefii structurilor teritoriale din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

Spre deosebire de anii trecuți, anul acesta nu a mai avut loc nici defilarea cadrelor militare, toată festivitatea durând doar câteva minute.


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Autoritățile se consideră pregătite de valul 5 al pandemiei. Dan Nechifor: „Ca să diminuăm sau să preîntâmpinăm valul cinci trebuie să ne vaccinăm” (video)

Vineri, 3 Decembrie 2021
251

Autoritățile botoșănene, prezente vineri, 3 decembrie, la o conferință de presă susținută la sediul Palatului Administrativ din municipiului Botoșani, au declarat că sunt pregătite pentru ...

Medicul Claudia Malancea, după decorare: „Meritul este unul colectiv. Nu este ușor să vezi oameni în suferință” (video)

Vineri, 3 Decembrie 2021
1008

Alături de Valentina Morcov, șefa Secției de Boli Infecțioase, și Claudia Malancea, șef secție Terapie Intensivă, a fost decorată, pe 1 decembrie, de Ziua Națională a României, c...

Accident la Dealu Mare. O mașină s-a izbit într-un cap de pod

Vineri, 3 Decembrie 2021
618

Un accident rutier a avut loc, vineri după-amiază, în localitatea Dealu Mare, la intrare în municipiul Dorohoi, anunță Dorina Lupu, purtător de cuvânt al Inspectoratului Județe...