Ceremonie organizată la Botoșani cu ocazia Zilei Armatei României (video)

Ceremonie organizată la Botoșani cu ocazia Zilei Armatei României (video)

În fiecare an, pe 25 octombrie este sărbătorită Ziua Armatei României. Acest eveniment cu o importanță deosebită a fost marcat și în centrul municipiului Botoșani, unde au avut loc ceremonii militare și religioase.

Activitatea a început la ora 09:30 la Bustul generalului Gheorghe Avramescu, din Piața General Gheorghe Avramescu, unde au fost depuse coroane de flori, iar la ora 09:45 au fost depuse coroane de flori la Bustul colonelului Victor Tomoroveanu de pe strada Ștefan Luchian.

Ulterior, oficialitățile și spectatorii s-au adunat la Monumentul Eroilor Botoșăneni din cel de-al Doilea Război Mondial, acolo unde au avut loc ceremonii militare și religioase, și depuneri de coroane de flori și jerbe.

Evenimentul a debutat prin intonarea Imnului României, iar apoi au luat cuvântul prefectul județului Botoșani, Sorin Cornilă, președintele Consiliului Județean (CJ) din Botoșani, Doina Federovici, și comandantul Garnizoanei din Botoșani, Ovidiu Damian.

25 Octombrie este ziua de cinstire pentru eroismul și jertfele prin care oștirea noastră și-a îndeplinit misiunea nobilă de a apăra unitatea națională și integritatea teritorială a statului român.

„Ziua Armatei României reprezintă un moment cu profunde semnificații patriotice, când ne înclinăm cu respect în fața tuturor eroilor care și-au dat viața pe câmpul de luptă. Este un prilej de aducere aminte a sacrificiilor românilor, pentru păstrarea ființei naționale, a independenței și integrității țării, și reprezintă un moment de bilanț al activităților militarilor și totodată, un moment când privim către viitorul instituției militare”, a declarat Ovidiu Damian, comandantul Garnizoanei din Botoșani.

În campaniile celui de-al Doilea Război Mondial, efortul de război a implicat dislocarea pe front a aproximativ 540.000 de militari, dintre care peste 90.000 și-au pierdut viața, aproape 60.000 au fost dați dispăruți, iar peste 330.000 au fost răniți în luptă.

După eliberarea teritoriului național, la 25 octombrie 1944, Armata Română a continuat să lupte pe teritoriile Ungariei, Cehoslovaciei și Austriei, alături de trupele aliate, contribuind, prin noi jertfe și sacrificii, la marea victorie obținută la 9 Mai 1945, ce a marcat sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial în Europa.
















 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Dezbatere pe tema antreprenoriatului și a tinerilor care fug de Botoșani, organizată de PNL Botoșani! (galerie foto)

Marţi, 21 Mai 2024
171

În sala „Mihai Eminescu” a Hotelului Rapsodia a avut loc, marți după-amiază, o conferință dedicată tinerilor și antreprenorilor din Botoșani. Conferința a fost moderată de ...

Târgul Liceelor la Botoșani, dedicat elevilor de clasa a VIII-a. Președinte CJE: „Totdeauna să vă urmați pasiunea și să credeți în voi” (foto, video)

Vineri, 17 Mai 2024
1205

Vineri a debutat ediția 2024 a Târgului Liceelor la Botoșani și Dorohoi. Evenimentul s-a desfășurat în două locații în același timp: în Sala de Sport a Colegiului Tehni...

Bursa locurilor de muncă la Botoșani, sute de șomeri au fost prezenți! Director AJOFM: „Sperăm să aveți un statut schimbat pe piața muncii!” (foto, video)

Vineri, 17 Mai 2024
692

Vineri dimineață, la Sala Polivalentă „Elisabeta Lipă” din municipiul Botoșani s-a desfășurat Bursa Locurilor de Muncă.Evenimentul este organizat de Agenția Județeană pentru...