Cele mai bune vinuri din România vor fi prezentate la Botoșani. Debutează Wine, Food & Drinks Festival Botoșani

Cele mai bune vinuri din România vor fi prezentate la Botoșani. Debutează Wine, Food & Drinks Festival Botoșani

Cele mai bune vinuri din România vor fi prezentate la finele acestei săptămâni la Botoșani în cadrul unei ample manifestări marca Moldavian Cheese& Wine. Festivalul va debuta astăzi,17 septembrie și se va întinde până duminică, urmând a se desfășura sub titulatura Wine, Food & Drinks Festival Botoșani.

Organizată de unul dintre cei mai mari distribuitori de vinuri de la Botoșani, Diasos Top Distrib, în colaborare cu Camera de Comerț Industrie și Agricultură de la Botoșani și Asociația Grupul de Acțiune Locală “Bașeul de Sus”, dar și cu sprijinul Anvi Distribution SRL, acțiunea urmează a aduna cei mai mari producători de vinuri din țară în cadrul unui eveniment deosebit care urmează a avea loc în Nordul la României.

Organizatorul Wine, Food & Drinks Festival Botoșani, Florin Huștiuc, a explicat că scopul festivalului este de a încuraja botoșănenii să devină cunoscători ai produselor viticole din România, dar și de a facilita selecția de vinuri pentru diferite evenimente. Cei care vor să viziteze standurile trebuie să aibă minim 18 ani și să meargă pe Calea Națională nr. 119 Bis (Anvi Distribution SRL).

“Aici vor fi prezentate vinuri de la firme care sunt adevărate branduri. Vorbim de nume grele din industria vinurilor care vor fi prezente la Botoșani și fiecare va avea “vedeta” lui”,  a explicat organizatorul festivalului de vinuri de a Botoșani, Wine, Food & Drinks Festival Botoșani, Florin Huștiuc.


Printre companiile care vor fi prezente la Botoșani și care vor oferi vinurilor spre prezentare și degustare se numără Cramele Cricova, Casa de Vinuri Cotnari, Crama Oprisor, Domeniile Vinarte, Crama Ratesti, Domeniile Averesti, Agroindustriala Bucium S.A. , Zarea S.A., Vincon România, Crama Strunga, Crama Hamangia dar și multe altele.

Întreaga manifestare se va face în prezența mai multor somelieri de valoare care vor prezenta asocieri culinare și vor participa la mai multe evenimente cu invitaţi din public.

Deși intrarea va fi liberă, iar toate vinurile expuse spre degustare gratuite, participanții vor trebui să cumpere paharul de degustat, însă valoarea acestuia este modică.

Învitat în studioul on-line de la Știri.Botoșani.ro, Florin Huștiuc, organizator Wine, Food & Drinks Festival Botoșani, a povestit mai multe despre organizarea festivalului care va avea loc la finele acestei săptămâni la Botoșani.

Iată și imaginile:

 

 

Spune-ne opinia ta