Tiana Gireadă Dodiță, micuța artistă din Botoșani cu o personalitate muzicală puternică și originală

Tiana Gireadă Dodiță, micuța artistă din Botoșani cu o personalitate muzicală puternică și originală

Tiana Gireadă-Dodiță are doar 10 ani și este elevă la Școala nr. 17 din Botoșani. Studiază canto în cadrul școlii de muzică CHEIA SOL MUSIC STUDIO și este întotdeauna o apariție de neuitat, atât datorită timbrului său original cât și prin interpretarea plină de personalitate.

Tiana face parte din tânăra generație care aduce mândrie orașului Botoșani la toate concursurile la care participă.

Pasiunea pentru muzică și-a descoperit-o de la vârsta de 3 ani. Doi ani mai târziu, talentată artistă intră în Grupul „Cheia Sol” acolo unde, sub îndrumarea prof. Oana Pușcășu, Tiana a învățat să-și exprime emoții prin muzică.

De curând, alături de verișorul ei,  Tiana și-a lansat primul videoclip primind numeroase aprecieri pe canalul de YouTube.

Tiana ne-a povestit despre ce reprezintă muzică pentru ea dar și despre noul clip care i-a adus notorietate la o vârsta atât de fragedă.

Când ți-ai descoperit pasiunea pentru muzică?

Mi-am descoperit pasiunea pentru muzică la vârsta de 3 ani. Eram la grădiniță și participam, îndrumată de educatoarele mele Andreea Voroneanu  și Mihaela Afilipoaei, la diferite concursuri și spectacole.

La vârsta de 5 ani, părinții mei m-au înscris în grupul Cheia Sol.

Care sunt artiștii tăi preferați?

Îmi plac foarte mult Bruno Marș și Olivia Rodriguez.

La ce concursuri de muzică ai participat până acum și care au fost premiile care ți-au rămas în suflet?

Am participat la numeroase concursuri dar cele mai importante premii de care îmi amintesc cu drag   sunt Trofeul categoriei de vârstă la festivalul „Bucuriile muzicii”, Premiul I la Festivalul „CHEIA SOL- Music for all”, premiul al II-lea la festivalul internațional „Neghiniță” din Bacău  și premiul al II-lea la festivalul „Vis de stea” din Moineșți.

Ce reprezintă muzică pentru ține și cum iți alegi repertoriul?

Pentru mine muzică reprezintă o pasiune e și o modalitate de exprimare liberă. Mă gândesc că mă deosebesc prin naturalețe și bucuria de a cânta.

Artiștii din ziua de azi trebuie să fie autentici, să cânte din pasiune și să nu folosească filtre de transformare a vocii.

Îmi place să îmi aleg piesele pe care le interpretez în funcție de mesajul pe care îl transmit și de emoțiile pe care le simt atunci când le ascult. Pe lângă muzică , îmi place să desenez, să citesc, să explorez natură și locuri noi, să petrec timp alături de prietenii mei.

Clipul pe care l-ai lansat vineri pe canalul de YouTube este foarte apreciat. Cum a fost la filmări?

Clipul este un cover al melodiei SK8ER BOI, interpretată de Avril Lavigne. Este o melodie veche, un pop rock ce prinde bine și acum, în 2021.

Am filmat alături de verișorul meu, Rareș, care mă susține în proiectele mele. Clipul este filmat de Cosmin Ciobanu și sunt foarte încântată de ce a ieșit, mă reprezintă foarte bine.

 

 

Spune-ne opinia ta