Zi de sărbătoare la Penitenciarului Botoșani, în duminica închinată tuturor sfinților

Zi de sărbătoare la Penitenciarului Botoșani, în duminica închinată tuturor sfinților

Duminica închinată tuturor sfinților este un prilej de bucurie şi înălțare duhovnicească pentru cei de la Penitenciarul Botoșani. În această zi se cinstesc ocrotitorii Capelei din incinta unităţii de detenţie botoşănene.

Potrivit ziarului doxologia.ro, cu această ocazie, singura dată în an, aşa cum s‑a împământenit o frumoasă tradiţie în acest loc, se vor deschide porţile unităţii pentru ca toţi cei ce vor să se înalţe duhovniceşte și să o facă prin rugăciune în această biserică, unde este nevoie de rugăciunile mijlocitoare ale sfinţilor.

Accesul în Capela „Duminica Tuturor Sfinților”, din incinta Penitenciarului Botoșani, se va face în baza unui act de identitate, sâmbătă 18 iunie, începând cu orele 16:30 când se va oficia slujba Vecerniei de către preoții invitați.

Duminică, 19 iunie, după Sfânta Liturghie, bucuria sărbătorii continuă în sala de conferințe a Protopopiatului Botoșani unde va avea loc începând cu ora 16:00, Conferința „Folosul Rugăciunii în privarea de libertate”.

Aceasta va fi susținută de către preotul capelan al unității alături de reprezentanți ai locului de deținere și de persoane private de libertate. Tot cu prilejul acesta de sărbătoare, ținând cont și de faptul că în luna iunie se cinstesc Sfinții Apostoli Petru și Pavel, ocrotitorii sistemului penitenciar românesc, marți 21 iunie, în Capela de la Penitenciar va fi oficiată Sfânta Liturghie de către Preasfințitul Părinte Nichifor Botoșăneanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iașilor, alături de un sobor de preoți și diaconi.

De reținut faptul că la evenimentul de sâmbătă, 18 iunie, din incinta penitenciarului, nu este permis accesul cu telefoane mobile sau alte dispozitive electronice.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Jandarmii își sărbătoresc ziua pe Pietonalul Unirii, cu tehnica de intervenție și câinii de serviciu!

astăzi, 07:19
16

Evenimentul va avea loc sâmbătă, 30 martie, între orele 10.00 și 12.00, în fața Muzelui de Istorie Județean Botoșani.Jandarmii vor prezenta tehnica și mijloacele de interv...

Veste uriașă pentru vârstnici: ”E un pas extrem de importanti!”

astăzi, 07:02
95

Compania Națională Poșta Română se pregătește să introducă posibilitatea achitării acestora cu cardul direct la poștaș. Compania a investit în 7.000 de dispozitive mobile care v...

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sf. Sfinţiţi Mc. Marcu, Episcopul Aretuselor, şi Chiril diaconul

astăzi, 06:54
12

Sfântul Marcu (sec. 4) s-a născut în zilele împăratului Constantin cel Mare (306-337), cel care a oprit prigoanele împotriva creştinilor, dând deplină libertate Biser...