Botoșănenii care au creat ”Maternitatea păpușilor”! ”Aici se nasc, cresc și își găsesc propria poveste” (Foto)

Țărani surprinși în mijlocul muncii la câmp, copiii neastâmpărați, bețivii veseli la crâșmă, preoți și bătrâni înțelepți.

Botoșănenii care au creat ”Maternitatea păpușilor”! ”Aici se nasc, cresc și își găsesc propria poveste” (Foto)

   Foto: observatorulmd.ro

Dumitru și Georgeta Silion, din satul Tocileni, comuna Stăuceni, județul Botoșani, impresionează an de an cu expoziția inedită de păpuși. Acestea surprind secvențe din viața satului tradițional românesc, ilustrând viața de zi cu zi, meșteșugurile tradiționale, păstoritul, sărbătorile. Cu o notă subtilă de umor, meșterii Dumitru și Georgeta Silion reușesc să dea viață unor personaje autentice, fiecare cu propria sa poveste: țărani surprinși în mijlocul muncii la câmp, copiii neastâmpărați, bețivii veseli la crâșmă, preoți și bătrâni înțelepți.



De mai bine de 13 ani, această familie se dedică meșteșugului unic al creării păpușilor tradiționale, fiecare detaliu fiind realizat cu multă atenție. „Modelarea fețelor, de exemplu, este una dintre cele mai delicate și importante etape, pentru că trebuie să reflecte expresia dorită – fie că este vorba despre o bătrânică cufundată în rugăciuni, un păstor îngândurat sau un pescar zâmbitor”, a mărturisit Georgeta Silion pentru observatorulmd.ro.

După ce au ieșit la pensie, cei doi au deschis un atelier pe care l-au numit sugestiv „Maternitatea păpușilor”. Pentru familia Silion, fiecare păpușă este precum un copil, creat cu grijă și iubire, de la primele schițe până la produsul final. Georgeta a subliniat că în atelierul lor, fiecare lucrare primește atenția necesară până când este gata să „iasă în lume”. „Aici, păpușile noastre se nasc, cresc și își găsesc propria poveste”, a adăugat ea zâmbind.

Cu peste o mie de lucrări realizate, portofoliul lor este impresionant, iar succesul lor continuă să crească. Fiecare păpușă vândută este replicată fidel pentru a păstra continuitatea și coerența colecției, mai scrie sursa citată.



 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sunați la 112 dacă ați văzut-o pe Anastasia: Fata de 13 ani a plecat astăzi de acasă!

astăzi, 20:55

Minora a părăsit domiciliul în această după amiază, fără a preciza unde merge, iar din acel moment nu a mai putut fi contactată și nici nu a luat legătura cu familia. Podariu Anasta...

Ordinul de protecție, neluat în serios de botoșăneni: Încă doi bărbați arestați pentru încălcarea acestuia!

astăzi, 19:50

În urma probatoriului administrat s-a stabilit faptul că acesta ar fi încălcat ordinal de protecție provizoriu emis de polițiști, la solicitarea soției sale, pentru fapta de violenț...

BLOCADA la Botoșani: Aproximativ 50 de conducători auto au devenit pietoni în weekendul care a trecut!

astăzi, 18:52

Activitățile desfășurate au avut drept scop asigurarea climatului de ordine și siguranță publică, creșterea gradului de disciplină rutieră și prevenirea și combaterea traficului și consu...