Au devenit istorie. 33 de ani de când primul tramvai a circulat în municipiul Botoșani! (Foto, Video)

În urmă cu 33 de ani, pe 6 septembrie 1991, în Botoșani ieșea pe traseu primul tramvai din istoria orașului. Se punea în funcțiune primul tronson de cale de rulare, traseul 101: Luceafărul-Bariera Cătămărăști.

Botoșăneanii vedeau tramvaiele V3A, produse de Uzina de Reparații ”Atelierele Centrale” (URAC) București în anul 1978. În noiembrie 1993 a fost deschisă și porțiunea aferentă liniei 102: Primăverii (Capăt 1) – Bariera Cătămărăști.

Tramvaiele au circulat neîntrerupt aproape 30 de ani, până pe 1 august 2020, când în municipiul Botoșani a fost pus în funcțiune transportul cu autobuze.



Entuziasmul oamenilor la vremea respectivă şi prezenţa tramvaiului pe străzile municipiului au propulsat Botoşaniul printre municipiile cu ”ştaif" din România.

Pe 1 august 2020, într-o ”Scrisoare deschisă către botoşăneni”, reprezentanții Eltrans le transmiteau botoșănenilor să circule în ”condiţii de siguranţă şi confort cu noile autobuze puse în circulaţie pe ambele trasee, respectiv 101 si 102, până când viitoarele tramvaie, moderne şi silenţioase, achiziţionate de municipalitate cu fonduri europene, vor începe să circule pe linii noi, cu staţii noi, asigurându-vă dumneavoastră, călătorilor, tot confortul specific unui transport în comun eficient, comod şi ecologic”.

Astăzi, municipiul Botoșani a renunțat la transportul cu tramvaiul, administrația orașului fiind aproape de a desființa definitiv și ultimele linii de rulare.






 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sunați la 112 dacă ați văzut-o pe Anastasia: Fata de 13 ani a plecat astăzi de acasă!

astăzi, 20:55

Minora a părăsit domiciliul în această după amiază, fără a preciza unde merge, iar din acel moment nu a mai putut fi contactată și nici nu a luat legătura cu familia. Podariu Anasta...

Ordinul de protecție, neluat în serios de botoșăneni: Încă doi bărbați arestați pentru încălcarea acestuia!

astăzi, 19:50

În urma probatoriului administrat s-a stabilit faptul că acesta ar fi încălcat ordinal de protecție provizoriu emis de polițiști, la solicitarea soției sale, pentru fapta de violenț...

BLOCADA la Botoșani: Aproximativ 50 de conducători auto au devenit pietoni în weekendul care a trecut!

astăzi, 18:52

Activitățile desfășurate au avut drept scop asigurarea climatului de ordine și siguranță publică, creșterea gradului de disciplină rutieră și prevenirea și combaterea traficului și consu...