Botoșăneanul Andrei Miron, Bronz cu echipa de juniori la Olimpiada Culinară de la Stuttgart!

Rezultate excepționale ale românilor care, în aceste zile, participă la Olimpiada Culinară de la Stuttgart! Printre ei se află, în echipa de juniori, și un tânăr din Botoșani.

Olimpiada Gastronomică de la Stuttgart a reunit în acest an 1200 de bucătari și patiseri din peste 55 de țări, organizați în 89 de echipe, dar și peste 500 de bucătari profesioniști participanți la probe individuale.

În urma competițiilor organizate în cursul zilei de duminică, românii au obținut două medalii, astfel:

Medalie de Argint pentru Echipa Națională de Bucătari Seniori - Proba "Chefs Table"

Medalie de Bronz pentru Echipa Națională de Bucătari Juniori - Proba "Restaurantul Națiunilor"

De precizat că din echipa națională de juniori a făcut parte și botoșăneanul Andrei Miron, absolvent al Școlii Profesionale de Cooperație.

”Andrei, ești un model de perseverență, ambiție, seriozitate și talent! Îți ținem pumnii și îți dorim mult succes în dovedirea creativității și a măiestriei culinare! Perseverenţa să-ţi fie motor şi speranţa combustibil”, au transmis reprezentanții Școlii Profesionale de Cooperație din Botoșani.   

Echipele naționale de bucătari ale României, atât de seniori, cât și de juniori, sunt formate din membri ai Asociației Naționale a Bucătarilor și Cofetarilor din Turism, având fiecare propria abordare.

Echipa de seniori este condusă de Emanuel Mocan, multiplu câștigător a numeroase competiții naționale și internaționale, iar cea de juniori va merge sub îndrumarea căpitanului Munteanu Dadiana, câștigătoare a competiției Arena Bucătarilor.

Echipa națională de seniori: Emanuel Mocan (Căpitan), Marinică Bejenaru, Marian Zăncianu, Alexandru Vreme, Alin Murariu, Georgian Țufa, Daniel Nistor, Florin Ciobanu, Mihai Ciprian Necula, Flavian Dobre și Dragoș Bercea (Manager Echipă).

Echipa națională de juniori: Munteanu Dadiana (Căpitan), Paul Antohi, Filip Adam, Mihai Petre, David Toader, Andreea Buzatu, Andrei Miron și Bogdan Cozma (Manager Echipă).

De aproape 125 de ani, competiția de la Stuttgart reunește bucătari talentați, ce se întrec în creativitate și abilitate, aducând pe masă o multitudine de arome și texturi care captează simțurile și imaginația.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Au început încrierile la Concursul Regional de creație literară și plastică „Dumnezeu, Biserica și eu"

Wednesday, 22 January 2025

„Acest concurs este o parte din sufletul meu! Vă invit pe toți să vă alăturați sufletului meu! Să adunăm copiii în numele credinței, să-i învățăm să se roage, să re...

Lansare de carte: Constantin Iftime, „Eseul carnivor”, la Galeriile de Artă din Botoșani!

Wednesday, 22 January 2025

Poet, prozator și publicist, Constantin Iftime prezintă în noua sa carte, apărută în 2025 la Editura Gri din București, o serie de 45 de eseuri care se deschid ca un evantai de lumin...

Sfârșit de săptămână cu două spectacole la Teatrul „Mihai Eminescu” din Botoșani! (foto)

Wednesday, 22 January 2025

Sâmbătă, 25 ianuarie de la ora 19:00, la Teatrul „Mihai Eminescu” din str. Teatrului nr. 5, va avea loc spectacolul „Ivan Turbincă” după Ion Creangă, în regia ...