Botoșăneanul Andrei Miron, Bronz cu echipa de juniori la Olimpiada Culinară de la Stuttgart!

Rezultate excepționale ale românilor care, în aceste zile, participă la Olimpiada Culinară de la Stuttgart! Printre ei se află, în echipa de juniori, și un tânăr din Botoșani.

Botoșăneanul Andrei Miron, Bronz cu echipa de juniori la Olimpiada Culinară de la Stuttgart!

Olimpiada Gastronomică de la Stuttgart a reunit în acest an 1200 de bucătari și patiseri din peste 55 de țări, organizați în 89 de echipe, dar și peste 500 de bucătari profesioniști participanți la probe individuale.

În urma competițiilor organizate în cursul zilei de duminică, românii au obținut două medalii, astfel:

Medalie de Argint pentru Echipa Națională de Bucătari Seniori - Proba "Chefs Table"

Medalie de Bronz pentru Echipa Națională de Bucătari Juniori - Proba "Restaurantul Națiunilor"

De precizat că din echipa națională de juniori a făcut parte și botoșăneanul Andrei Miron, absolvent al Școlii Profesionale de Cooperație.

”Andrei, ești un model de perseverență, ambiție, seriozitate și talent! Îți ținem pumnii și îți dorim mult succes în dovedirea creativității și a măiestriei culinare! Perseverenţa să-ţi fie motor şi speranţa combustibil”, au transmis reprezentanții Școlii Profesionale de Cooperație din Botoșani.   

Echipele naționale de bucătari ale României, atât de seniori, cât și de juniori, sunt formate din membri ai Asociației Naționale a Bucătarilor și Cofetarilor din Turism, având fiecare propria abordare.

Echipa de seniori este condusă de Emanuel Mocan, multiplu câștigător a numeroase competiții naționale și internaționale, iar cea de juniori va merge sub îndrumarea căpitanului Munteanu Dadiana, câștigătoare a competiției Arena Bucătarilor.

Echipa națională de seniori: Emanuel Mocan (Căpitan), Marinică Bejenaru, Marian Zăncianu, Alexandru Vreme, Alin Murariu, Georgian Țufa, Daniel Nistor, Florin Ciobanu, Mihai Ciprian Necula, Flavian Dobre și Dragoș Bercea (Manager Echipă).

Echipa națională de juniori: Munteanu Dadiana (Căpitan), Paul Antohi, Filip Adam, Mihai Petre, David Toader, Andreea Buzatu, Andrei Miron și Bogdan Cozma (Manager Echipă).

De aproape 125 de ani, competiția de la Stuttgart reunește bucătari talentați, ce se întrec în creativitate și abilitate, aducând pe masă o multitudine de arome și texturi care captează simțurile și imaginația.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ministerul Educației vrea responsabili cu educația rutieră în școli și inspectorate!

Marţi, 30 Aprilie 2024
63

Este vorba despre adresa Ministerului Educației nr. 27850 din 26.04.2024. Documentul este semnat de Sorin Ion, secretar de stat în Ministerul Educației.O altă solicitare a Ministerului Ed...

Jandarmii din Botoșani promovează pe 1 mai oferta educatională în domeniul militar pe Pietonalul Unirii

Marţi, 30 Aprilie 2024
93

Tinerii interesați au ocazia să obțină informații referitoare la oferta de școlarizare pentru Școlile Militare de Subofițeri Jandarmi Fălticeni și Drăgășani, care în sesiunea de adm...

Reprezentanți ai sistemului penitenciar ucrainean, în schimb de experiență la colegii din Botoșani (Foto)

Marţi, 30 Aprilie 2024
86

Și din acest deziderat, instituția evoluază atât în ceea ce privește furnizarea de condiții custodiale aliniate normelor internaționale, cât și în ceea ce privește dezv...