Botoșăneanul Andrei Miron, Bronz cu echipa de juniori la Olimpiada Culinară de la Stuttgart!

Rezultate excepționale ale românilor care, în aceste zile, participă la Olimpiada Culinară de la Stuttgart! Printre ei se află, în echipa de juniori, și un tânăr din Botoșani.

Olimpiada Gastronomică de la Stuttgart a reunit în acest an 1200 de bucătari și patiseri din peste 55 de țări, organizați în 89 de echipe, dar și peste 500 de bucătari profesioniști participanți la probe individuale.

În urma competițiilor organizate în cursul zilei de duminică, românii au obținut două medalii, astfel:

Medalie de Argint pentru Echipa Națională de Bucătari Seniori - Proba "Chefs Table"

Medalie de Bronz pentru Echipa Națională de Bucătari Juniori - Proba "Restaurantul Națiunilor"

 

De precizat că din echipa națională de juniori a făcut parte și botoșăneanul Andrei Miron, absolvent al Școlii Profesionale de Cooperație.

”Andrei, ești un model de perseverență, ambiție, seriozitate și talent! Îți ținem pumnii și îți dorim mult succes în dovedirea creativității și a măiestriei culinare! Perseverenţa să-ţi fie motor şi speranţa combustibil”, au transmis reprezentanții Școlii Profesionale de Cooperație din Botoșani.   

Echipele naționale de bucătari ale României, atât de seniori, cât și de juniori, sunt formate din membri ai Asociației Naționale a Bucătarilor și Cofetarilor din Turism, având fiecare propria abordare.

Echipa de seniori este condusă de Emanuel Mocan, multiplu câștigător a numeroase competiții naționale și internaționale, iar cea de juniori va merge sub îndrumarea căpitanului Munteanu Dadiana, câștigătoare a competiției Arena Bucătarilor.

Echipa națională de seniori: Emanuel Mocan (Căpitan), Marinică Bejenaru, Marian Zăncianu, Alexandru Vreme, Alin Murariu, Georgian Țufa, Daniel Nistor, Florin Ciobanu, Mihai Ciprian Necula, Flavian Dobre și Dragoș Bercea (Manager Echipă).

Echipa națională de juniori: Munteanu Dadiana (Căpitan), Paul Antohi, Filip Adam, Mihai Petre, David Toader, Andreea Buzatu, Andrei Miron și Bogdan Cozma (Manager Echipă).

De aproape 125 de ani, competiția de la Stuttgart reunește bucătari talentați, ce se întrec în creativitate și abilitate, aducând pe masă o multitudine de arome și texturi care captează simțurile și imaginația.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Anvelopele de iarnă nu sunt obligatorii în toate lunile anotimpului rece. Șoferii trebuie să țină cont de un detaliu

astăzi, 17:00

Legea rutieră din România nu impune montarea anvelopelor de iarnă la o anumită dată, singurul detaliu important fiind legat de prezența gheții sau a zăpezii pe drumuri. Potrivit clarific...

Momente încărcate de emoție pentru deținuții din Penitenciarul Botoșani! - FOTO

astăzi, 15:00

Pentru persoanele private de libertate, această perioadă este una a dorului. De aceea, Penitenciarul Botoșani, prin specialiștii săi, organizează activități care apropie deținuții de familie...

Aproape 3000 de persoane angajate prin intermediul AJOFM Botoșani, în acest an!

astăzi, 14:13

În perioada ianuarie-noiembrie 2025, au fost integrate pe piața muncii datorită măsurilor de stimulare a ocupării forței de muncă implementate de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forț...