Biserica din curtea Spitalului de copii Botoşani îşi serbează sâmbătă hramul cu ocazia prăznuirii Sfântului Apostol Andrei

Biserica „Sfântul Apostol Andrei şi Sfântul Ierarh Nectarie”, din curtea Spitalului de copii Botoşani, îşi serbează, sâmbătă 30 noiembrie 2019, hramul principal, cu ocazia prăznuirii Sfântului Apostol Andrei.

Programul liturgic dedicat acestei sărbători începe vineri 29 noiembrie 2019, ora 1700, când se va oficia slujba vecerniei unite cu litia în cinstea Sfântului Apostol Andrei.

Programul liturgic în ziua de sâmbătă 30 noiembrie 2019 va începe de la ora 700, cu slujbele Miezonopticii, Ceasurilor și Utreniei, iar de la ora 910 va începe Sfânta Liturghie Arhierească săvârșită de PRESFINȚITUL CALINIC BOTOȘĂNENUL, episcop vicar al Arhiepiscopiei Iașilor, alături de părintele Protopop Lucian Leonte și un sobor de preoți și diaconi.

 

„E un prilej de sărbătoare și bucurie pentru parohia noastră să-l avem în mijlocul nostru, din nou, pe Presfințitul Calinic Botoșăneanul. Sfântul Apostol Andrei, ocrotitorul spiritual al țării noastre, ne învață, și în prezent,  să căutăm mai întâi Împărăţia lui Dumnezeu , lăsând pe planul al doilea preocupările materiale. Îi aşteptăm pe credincioşii botosăneni să fim uniți în rugăciune în aceste clipe de sărbătoare .” a explicat preotul paroh Marius Ciobanu.

Sf. Apostol Andrei s-a născut în Betsaida, orășel pe malul lacului Ghenizaret, fiul lui Iona, din Galileea, si fratele lui Petru, primul dintre ucenicii Domnului Hristos. Inainte de a fi Apostol al Domnului, Sfantul Andrei a fost ucenic al Sfantului Ioan Botezatorul.

El  a propăvăduit în Bitinia, Bizantia, Tracia si Macedonia, în tinuturile din jurul Marii Negre, pana la Dunăre și Scitia (adica Dobrogea noastra), si pana in Crimeea.

Sfântul Apostol Andrei a avut un sfârşit de mucenic, fiind răstignit, la Patras, lângă Corint, cu capul în jos, pe o cruce în forma de X, căreia i s-a spus mai pe urmă "Crucea Sfântului Andrei".

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

15.000 de profesori în pericol: „Când educația e sacrificată din nou pentru jafurile guvernării!”

astăzi, 15:00

În mijlocul concursului național de titularizare, după ce mii de profesori au susținut inspecții la clasă și se pregătesc acum pentru examenul scris, Guvernul lovește exact în fund...

Cum funcționa „fabrica de români” de la Săveni și cum era împărțită șpaga. Populația orașului s-a dublat peste noapte, dar doar în acte!

astăzi, 13:59

Detalii scandaloase ies la iveală în dosarul fabricii de acte false de la serviciul de evidență a populației din orașul Săveni care a făcut instant mii de oameni din spațiul fostei Uniun...

Bucurii și necazuri în casele lui Conu’ Cotin Zamfirescu din Botoșani

astăzi, 12:45

La Botoșani, în prima parte a anului 2024, locuitorii orașului au putut admira, din exterior, finalizarea lucrărilor de reabilitare a Casei Constantin Zamfirescu. Edificiul, situat pe Strada ...