Artistul din Botoșani îndrăgostit de pământ: Olimpic la Liceul de Artă, șef de promoție la Agricultură! (Foto)

Fost elev al Liceului de Artă din Botoșani, olimpic la clarinet, apoi student la Universitatea de Arte ”George Enescu” din Iași. Pasionat de studiu, de frumosul vieții, a uimit printr-o opțiune cu totul neașteptată: s-a înscris la Universitatea Științele Vieții ”Ion Ionescu de la Brad” – Facultatea de Agricultură, pe care a absolvit-o cu 10, fiind șef de promoție.

Ștefan Gabriel Dohotariu a îmbinat două domenii total diferite: este licențiat în muzică și agricultură. Este inginer în științe agronomice, după ce a urmat și un Master la Facultatea de Horticultură, la specializarea Protecția Plantelor.

 

”Agricultura și cu muzica sunt două domenii diametral opuse, dar datorită faptului că sunt foarte pasionat de ambele domenii, am reușit să le finalizez. A fost greu la început, dar pe parcurs am început să îmi realizez un program strict, astfel încât să am timp și de studiu la instrument, prezența la cursuri… Dar și momente de relaxare cu prietenii mei din cadrul celor două universități”, mărturisea tânărul botoșănean la scurt timp după finalizarea studiilor de licență în Agricultură.

”După un an dezastruos pentru zona noastră...”

Între timp, Ștefan Gabriel Dohotariu și-a luat în serios profesia.

În prezent este angajat la grupul de firme "Semtop" din județul Iași, cel mai mare multiplicator de semințe din Romania, în calitate de inginer tehnolog pe domeniul tehnic. A depășit greutățile și s-a adaptat unui stil de lucru menit să îl dezvolte în plan profesional.



”După un an dezastruos pentru zona noastră, cu o perioadă de arșiță, care a ținut trei săptămâni, de pe culturile semănate în no-till, s-au obținut producții satisfăcătoare, în comparație cu terenurile lucrate în sisteme convenționale. Anul acesta agricol începe optimist, din punct de vedere al precipitațiilor, dar cu câteva probleme pe care le-am întâmpinat la înființarea culturilor de toamnă”, mărturisește tânărul inginer.

Potrivit celor menționate de Ștefan Gabriel Dohotariu, ”zona de cultură unde suntem noi amplasați, se prezintă ca un “potpuriu” de texturi, datorită confluenței Câmpiei Jijiei, cu cea a Prutului, iar ploile abundente ne-au pus în postura de a termina semănatul culturilor de toamnă la sfârșitul lunii octombrie, dar primele rezultate se văd și suntem încrezători că pornim cu speranța că în acest an agricol, vom putea obține acel potențial pe care-l dorim de mult timp”.

”Managementul costurilor este singura soluție, prin care putem fi rentabili în agribussines, iar no-till este o soluție clară”, a mai adăugat Ștefan Gabriel Dohotariu.




 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Florentina Tonita

Povestea lui Darius, olimpicul karatist din Botoșani care a fost admis cu 10 la facultate! ”Excelența se poate atinge atunci când muncești cu adevărat pentru ea”

astăzi, 08:10

Cinci ani la rând a fost primul pe județ la Olimpiada de Fizică. Vicecampion mondial și european, multiplu campion național la karate, a fost și vicepreședinte al Consiliului Judetean al E...

85 de ani de la nașterea lui Constantin Dracsin. Mărturisiri, înduioșătoare evocări și o donație-tezaur! (Foto, Video)

Saturday, 19 July 2025

Pe 20 iulie, Constantin Dracsin ar fi împlinit 85 de ani. A trăit pământește doar 58. Din 7 ianuarie 1999, cei care l-au cunoscut îi socotesc veșnicia în fiecare scrijelire...

Omagiu Părintelui Mitrofan, la 98 de ani de la naștere: ”Monahul cel frumos”, văzut prin ochii călugărilor botoșăneni!

Friday, 18 July 2025

A venit pe lume într-o zi de 18 iulie 1927, în satul Bosânceni, comuna Uriceni, plasa Frumușica, devenit apoi Nicolae Bălcescu – astăzi localitate componentă a orașului Fl...