Antonia Scutaru: ”Botoșani mi se pare o panseluță pe lângă trandafirul ăsta cu spini”

Botoșăneanca Antonia Scutaru, „fiica” Monicăi Bîrlădeanu, mărturisește experiența din spatele rolului său și a serialului „Groapa”, de la Pro TV.

Antonia Scutaru: ”Botoșani mi se pare o panseluță pe lângă trandafirul ăsta cu spini”

 Antonia Scutaru  Foto: spectacola.ro

Publicul care așteaptă cu nerăbdare difuzarea serialului „Groapa” de la Pro TV are ocazia să îi „cunoască” pe câțiva dintre cei mai desăvârșiți actori ai serialului. Această producție este inspirată din serialul turcesc „Çukur”, care înseamnă „Groapa”, acolo unde valorile familiei sunt față în față cu lumea mafiei și a jocurilor de putere. Serialul original a avut filmările atât în Turcia, cât și în Franța și Germania. Pe de altă parte, filmările pentru varianta românească a seriei au loc la Giurgiu, acestea fiind datele dezvăluite de Pro TV. Nu doar fanii sunt entuziasmați, dar și actorii, deoarece mulți dintre aceștia sunt tineri și sunt nerăbdători să afle opinia publicului.

În rolul principal va juca celebrul Daniel Nuță, cel care l-a impersonat și pe Vlad Țepes în serialul „Otomanii”, un serial cu motiv istoric care s-a bucurat de un real succes.

Este „fiica” Monicăi Bîrlădeanu

Originară din Botoșani, Antonia Scutaru este fiica personajului jucat de Monica Bîrlădeanu și a dezvăluit câteva detalii despre rolul pe care îl joacă, cum se descurcă și cum evoluează în cadrul acestui platou de filmări.

Spectacola: Cum este experiența ta în interpretarea unui personaj în serialul "Groapa"? Ce te-a atras în acest rol?

-Încerc să fiu cât de prezentă pot în această etapă din cariera mea și să mă bucur de proiectul „Groapa”. În primul rând sunt foarte recunoscătoare că trăiesc experiența asta. Familia Vlahu este una tradițională, religioasă. Aspectul ăsta nu a fost departe de modul în care am crescut eu. Iolanda este foarte îndrăzneață. E ”vocea poporului”. E destul de directă, competitivă, rebelă și determinată. Îmi aduce aminte de mine în liceu. Asta mă atrage cel mai mult la ea: faptul că este reprezentanta unui tipar comportamental specific adolescentin în care mă încadram și eu la vârsta ei.

Spectacola: Cum ai simțit că te-ai dezvoltat ca actor în timpul filmărilor pentru acest proiect?

-E un exercițiu foarte bun. Până acum am fost activă doar în teatru. Timpii sunt comprimați la serial. Modul de lucru este unul mult mai alert. Asta mi-a plăcut enorm. Mi-am dat seama cât de valoros este pentru dezvoltarea mea în această profesie faptul că învăț constant despre rolul fiecărui coleg de pe set, despre importanța lui și despre necesitatea unor bune relații interumane între indivizii care lucrează pentru îndeplinirea unui scop comun: serialul Groapa.

Spectacola: Ai avut oportunitatea să discuți cu Monica Bârlădeanu, mama ta din serial, despre experiența ei în industria filmului? Ce sfaturi ți-a oferit?

-Am fost curioasă să aflu despre cursurile de actorie din LA și despre diferențele, ca mod de lucru, dintre America și România. Mi-a oferit niște sfaturi, bazate pe experiența ei, legate de industria filmului, dar știți că ”informația este cea mai valoroasă”. Mi-a rămas vorba asta în minte după ce am auzit-o de la una dintre profele mele de la facultate: ”dacă are toată lumea informația X, își pierde din valoare”. Țin la loc sigur sfaturile Monicăi și mă folosesc de acest cadou frumos pe care mi l-a făcut. Este foarte deschisă să discutăm despre provocările mele din această industrie și mă ajută real să vorbesc cu ea. Dacă mama era actriță, m-ar fi sfătuit exact cum o face Monica. Onest, cel puțin când vine vorba de mine, o simt destul de protectivă.

Spectacola: Cum te-ai adaptat în București? Ce îți place aici și ce nu îți place?

-Relația cu Bucureștiul e una de love-hate. Îl iubesc și îl urăsc din aceleași motive. Totuși, am ales să rămân aici pentru oportunitățile pe care mi le oferă acest oraș. Oricum este foarte diferit de Botoșani, locul în care am crescut. Diferența este una majoră. Cred că m-am prins mai greu de cum stă treaba pe aici. E un oraș dur. Botoșani mi se pare o panseluță pe lângă trandafirul ăsta cu spini. Dar îmi place, îmi place mult și mi-a ajuns la suflet. Parcă nu l-aș mai lăsa acum. Mi se mai face dor de casă, dar îmi aduc aminte că București e casa mea acum. Pentru mine așa a funcționat. Înțeleg dacă îmi zici că te-ai îndrăgostit, dar înțeleg și dacă-l urăști.

Spectacola: Cum este Antonia în afara platoului de filmări? Cum îți petreci timpul? Ce pasiuni ai?

-Mă ocup de zâmbetul celor din jur. E o provocare cu mine să țin comisurile ridicate și să fac ochii mici. Îmi place mult să văd oamenii râzând. În afara platoului, dau casting pentru stand-up comedy cu oricine interacționez. Specific, timpul meu liber este ocupat acum de orele de motor, seriale, spectacole de teatru, mese cu prietenii, concerte, sport și ordine prin casă. Nu e foarte mult, dar chiar mă bucur de el când vine. Prefer să filmez, să repet, să joc, să am activitate, dar pot trăi și cu timp de relaxare că doar nu mi-o fi rău să fac și asta.

Tocmai am avut prima experiență de trainer la un festival de teatru pentru adolescenți. Pentru mine, festurile au fost prima portiță spre teatru. Îmi place să văd naturalețea și încrederea, dar mai ales bucuria cu care se prezintă pe scenă adolescenții. Învăț de la ei și cu ei și îmi încarcă 100% bateriile pentru profesia pe care am ales-o. Acum că am prins gustul ăsta, sper să am ocazia să continui să lucrez cât mai mult în workshop-uri din astfel de contexte. Interviul integral pe Spectacola.ro…

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Inspectoratul Teritorial de Muncă Botoșani: Negocierea colectivă este obligatorie!

Thursday, 19 September 2024

În cazul în care intr-o unitate nu există contract colectiv de muncă, angajatorul sau orice altă persoană îndreptățită  să participe la negocierea colectivă, conform pr...

AJPIS Botoșani: Bani în Trezorerie pentru plata indemnizațiilor și a alocațiilor!

Thursday, 19 September 2024

Suma totală platită este de 6.300.570  de lei. Beneficiarii acestor sume sunt cei care primesc: - Alocația lunară de plasament - Alocația lunară de plasament pentru copilul cu hand...

Alexandra Huțu, PSD: „Rezultatele premierului Ciolacu, recunoscute la nivel european prin funcțiile obținute de România în Comisia și Parlamentul UE”

Thursday, 19 September 2024

„Domeniul pe care îl va administra este unul dintre cele mai importante la nivel european - Competențe și Educație, Locuri de muncă și drepturi sociale, demografie - cu un buget de 23...