Amintiri de neuitat. Festivalurile de datini și obiceiuri strămoșești de pe tot cuprinsul județului au fost un succes

Amintiri de neuitat. Festivalurile de datini și obiceiuri strămoșești de pe tot cuprinsul județului au fost un succes

Asociația „Arlechino Moldova” a fost alături de organizatorii Festivalurilor de datini și obiceiuri de iarnă, organizate pe tot cuprinsul județului, pentru promovarea tradițiilor strămoșești.

Perioada sărbătorilor de iarnă a fost una memorabilă pentru toți locuitorii județului Botoșani.

După un an greu, marcat de pandemie și probleme economice, botoșănenii s-au bucurat împreună cu familiile și prietenii de jocuri și dansuri venite din vremuri de demult.

„Doar așa, prin perpetuarea conceptelor de credință tradițională, obiceiuri străbune, manifestări sociale și comportamente interindividuale culturale, putem contribui cu toții la o educație performanta pentru viitoarele generații”, a declarat Marius Pomîrleanu, președintele Asociației „Arlechino Moldova”.

De la Darabani până la Pomârla, din Dorohoi până la Săveni și din Vorona până la Botoșani, căluți, urși capre și plugari au arătat că datinile și obiceiurile de iarnă constituie o parte fundamentală a culturii populare botoșănene. O cultura ce trebuie prezervată și atent cultivată în rândul copiilor și tinerilor.

„Arlechino Moldova se va implica necontenit, și în 2022 în dezvoltarea unor proiecte culturale și de caritate în sprijinul tinerilor arlechini din județul Botoșani cu scopul de a-și atinge obiectivele și a-și îndeplini misiunea. Dreptul la educație și o viață decentă pentru fiecare copil”, a adaugat Marius Pomîrleanu.
www.arlechinomoldova.com

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

STUDIU: Somnul cu o sursă de lumină în cameră îngrașă și crește riscul unor afecțiuni grave

astăzi, 19:42
203

Expunerea la orice fel de lumină în timpul somnului crește riscul de obezitate şi alte probleme grave de sănătate, este concluzia unui studiu recent citat de CNN. Chiar și lumina slabă po...

Drapelul României sărbătorit de social-democrații botoșăneni (fotogalerie)

astăzi, 19:34
107

Drapelul României reprezintă mai mult decât o pânză tricoloră pe care o vedem arborată la sediile instituțiilor publice, pe lăncile militarilor ori în competițiile sport...

În cazul unui zbor anulat, cei afectați pot cere despăgubiri de până la 600 de euro

astăzi, 13:01
143

Legislația europeană le permite celor ce au de suferit din cauza unui zbor anulat să ceară companiei de transport o compensație ce poate ajunge și la 600 de euro. În plus, după cum a stab...