Amintiri de neuitat. Festivalurile de datini și obiceiuri strămoșești de pe tot cuprinsul județului au fost un succes

Amintiri de neuitat. Festivalurile de datini și obiceiuri strămoșești de pe tot cuprinsul județului au fost un succes

Asociația „Arlechino Moldova” a fost alături de organizatorii Festivalurilor de datini și obiceiuri de iarnă, organizate pe tot cuprinsul județului, pentru promovarea tradițiilor strămoșești.

Perioada sărbătorilor de iarnă a fost una memorabilă pentru toți locuitorii județului Botoșani.

După un an greu, marcat de pandemie și probleme economice, botoșănenii s-au bucurat împreună cu familiile și prietenii de jocuri și dansuri venite din vremuri de demult.

„Doar așa, prin perpetuarea conceptelor de credință tradițională, obiceiuri străbune, manifestări sociale și comportamente interindividuale culturale, putem contribui cu toții la o educație performanta pentru viitoarele generații”, a declarat Marius Pomîrleanu, președintele Asociației „Arlechino Moldova”.

De la Darabani până la Pomârla, din Dorohoi până la Săveni și din Vorona până la Botoșani, căluți, urși capre și plugari au arătat că datinile și obiceiurile de iarnă constituie o parte fundamentală a culturii populare botoșănene. O cultura ce trebuie prezervată și atent cultivată în rândul copiilor și tinerilor.

„Arlechino Moldova se va implica necontenit, și în 2022 în dezvoltarea unor proiecte culturale și de caritate în sprijinul tinerilor arlechini din județul Botoșani cu scopul de a-și atinge obiectivele și a-și îndeplini misiunea. Dreptul la educație și o viață decentă pentru fiecare copil”, a adaugat Marius Pomîrleanu.




www.arlechinomoldova.com

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cod Galben pentru județul Botoșani, în această dimineață!

astăzi, 07:49
11

Administrația Națională de Meteorologie a emis în această dimineață o atenționare de tip Cod Galben pentru județul Botoșani.Astfel, până la ora 10.00, județul Botoșani se a...

Jandarmii își sărbătoresc ziua pe Pietonalul Unirii, cu tehnica de intervenție și câinii de serviciu!

astăzi, 07:19
55

Evenimentul va avea loc sâmbătă, 30 martie, între orele 10.00 și 12.00, în fața Muzelui de Istorie Județean Botoșani.Jandarmii vor prezenta tehnica și mijloacele de interv...

Veste uriașă pentru vârstnici: ”E un pas extrem de importanti!”

astăzi, 07:02
200

Compania Națională Poșta Română se pregătește să introducă posibilitatea achitării acestora cu cardul direct la poștaș. Compania a investit în 7.000 de dispozitive mobile care v...