Amintiri de neuitat. Festivalurile de datini și obiceiuri strămoșești de pe tot cuprinsul județului au fost un succes

Amintiri de neuitat. Festivalurile de datini și obiceiuri strămoșești de pe tot cuprinsul județului au fost un succes

Asociația „Arlechino Moldova” a fost alături de organizatorii Festivalurilor de datini și obiceiuri de iarnă, organizate pe tot cuprinsul județului, pentru promovarea tradițiilor strămoșești.

Perioada sărbătorilor de iarnă a fost una memorabilă pentru toți locuitorii județului Botoșani.

După un an greu, marcat de pandemie și probleme economice, botoșănenii s-au bucurat împreună cu familiile și prietenii de jocuri și dansuri venite din vremuri de demult.

„Doar așa, prin perpetuarea conceptelor de credință tradițională, obiceiuri străbune, manifestări sociale și comportamente interindividuale culturale, putem contribui cu toții la o educație performanta pentru viitoarele generații”, a declarat Marius Pomîrleanu, președintele Asociației „Arlechino Moldova”.

De la Darabani până la Pomârla, din Dorohoi până la Săveni și din Vorona până la Botoșani, căluți, urși capre și plugari au arătat că datinile și obiceiurile de iarnă constituie o parte fundamentală a culturii populare botoșănene. O cultura ce trebuie prezervată și atent cultivată în rândul copiilor și tinerilor.

„Arlechino Moldova se va implica necontenit, și în 2022 în dezvoltarea unor proiecte culturale și de caritate în sprijinul tinerilor arlechini din județul Botoșani cu scopul de a-și atinge obiectivele și a-și îndeplini misiunea. Dreptul la educație și o viață decentă pentru fiecare copil”, a adaugat Marius Pomîrleanu.
www.arlechinomoldova.com

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Luni începe o nouă ediţie a programului „Rabla pentru electrocasnice”

astăzi, 09:57
57

Luni începe o nouă ediţie a programului „Rabla pentru electrocasnice”, cu un buget total de 50.000 de lei.Se va face mai întâi selecţia voucherelor pentru maşini ...

Șase instituții și sute de elevi reuniți pentru educația și integrarea persoanelor cu dizabilități (fotogalerie)

astăzi, 09:48
30

Fiecare copil este unic şi îşi are propria sa valoare, indiferent de problemele pe care le prezintă în procesul de învăţare şcolară. Recunoaşterea drepturilor egale pentru to...

Teatrul „Vasilache” anunță spectacole gratuite pentru copii, cadou de Moș Nicolae „din partea domnului primar”

astăzi, 09:32
37

Teatrul „Vasilache” invită duminică, 4 decembrie 2022, de la orele 11:00 şi 12:30, la cinematograful Unirea, să vizionaţi spectacolul Nelu GâscăNeluʼ , în regia lui...