Zeci de copii și adulți din Dorohoi au primit consultații gratuite de la medici din Iași! (foto)

Copiii au beneficiat de consult pediatric, iar adulții de un consult de medicină internă, EKG și ecografie generală.

Zeci de copii și adulți din Dorohoi au primit consultații gratuite de la medici din Iași! (foto)

Fundația Medicală „Providența” a Arhiepiscopiei Iașilor, în colaborare cu Policlinica și Spitalul „Providența” a desfășurat, marți, o Caravană medicală pe raza orașului Dorohoi, în comuna Șendriceni din județul Botoșani, cu scopul de a oferi servicii medicale gratuite pentru un grup 35 de copii și 20 de persoane adulte vulnerabile, fără posibilități materiale.

Evenimentul a avut loc chiar în ziua de prăznuire a Sfântului Luca al Crimeei doctorul fără de arginți care este ocrotitorul multor așezăminte sociale și biserici de la noi din țară.

Serviciile socio-medicale au fost acordate la C. M. I. Dr.  Alina Ciurariu și la Cabinetul Școlar din cadrul Liceului Tehnologic „Alexandru Vlahuță” din Șendriceni coordonat de asistenta medicala Alina Ignat.

Pentru a organiza în bune condiții activitatea cu caracter socio-medical, au venit în sprijin pr. Ionuț - Ștefan Apetrei protoiereu de Dorohoi, preotul misionar Teodor Ciurariu al Spitalului Municipal din Dorohoi și de Părintele Daniel Precob de la Protopopiatul Dorohoi.

Copiii au beneficiat de consult pediatric, iar persoanele adulte au beneficiat de consult de medicină internă, EKG (electrocardiogramă) și ecografie generală.

La activitate a participat o echipă de asistenți medicali ai policlinicii și medici din cadrul acestei unități medicale: dr. Bârleanu Andreea Nicol, medic primar medicină internă și dr. Rusu Lavinia, medic specialist pediatru, precum și asistentul social Emilia Gheorghiasa, coordonatorul Centrului de suport.

Aleasă prețuire și mulțumiri respectuoase adresăm domnului primar reales ing. Dohotariu Marin, asistentelor Cical Saveta și Costanta Repciuc, cât și inimoasei Pațica Dohotaru. De asemenea, asistentului comunitar Amc Mirela Cical care s-a implicat cu dragoste în această activitate socio – medicală. Ce recunoștință și aleasă prețuire mulțumim pentru găzduire și domnului Director al Liceului Tehnologic ing. Viorel Dohotaru care ne-a înlesnit și revizitarea expoziției maestrului Alecu Ivan - Ghilea fiu al comunei Șendriceni care are expusă întreaga lui opera aici la această vestită „Școală normală " cum era cunoscut în perioada interbelică  actualul liceu”, a declarat preotul misionar Teodor Ciurariu.




 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cum se folosesc moldovenii de peste Prut de ”Marea Nordului” pentru a atrage turiștii din România! (Foto)

astăzi, 12:42
87

Mândria Botoșanilor, plaja de la Stânca mizează prea mult pe ”farmecul” natural al zonei, investițiile demne de secolul în care trăim fiind în continuare aștep...

Botoșănean reținut după ce a pipăit o fată pe stradă!

astăzi, 11:41
205

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani – Biroul de Investigații Criminale au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore, pe numele unui bărbat de 34 de ani, din municipiu...

Spectacolul despre elevul-erou Mugur Călinescu, premiat la Iași! (Foto)

astăzi, 11:15
179

Trupa de teatru Drama Club, a Colegiului Național ”A.T. Laurian” Botoșani, a participat în perioada 24-26 iunie la Festivalul Național de Teatru de Păpuși și Pantomimă de la P...