Zeci de copii și adulți din Dorohoi au primit consultații gratuite de la medici din Iași! (foto)

Copiii au beneficiat de consult pediatric, iar adulții de un consult de medicină internă, EKG și ecografie generală.

Zeci de copii și adulți din Dorohoi au primit consultații gratuite de la medici din Iași! (foto)

Fundația Medicală „Providența” a Arhiepiscopiei Iașilor, în colaborare cu Policlinica și Spitalul „Providența” a desfășurat, marți, o Caravană medicală pe raza orașului Dorohoi, în comuna Șendriceni din județul Botoșani, cu scopul de a oferi servicii medicale gratuite pentru un grup 35 de copii și 20 de persoane adulte vulnerabile, fără posibilități materiale.

Evenimentul a avut loc chiar în ziua de prăznuire a Sfântului Luca al Crimeei doctorul fără de arginți care este ocrotitorul multor așezăminte sociale și biserici de la noi din țară.

Serviciile socio-medicale au fost acordate la C. M. I. Dr.  Alina Ciurariu și la Cabinetul Școlar din cadrul Liceului Tehnologic „Alexandru Vlahuță” din Șendriceni coordonat de asistenta medicala Alina Ignat.

Pentru a organiza în bune condiții activitatea cu caracter socio-medical, au venit în sprijin pr. Ionuț - Ștefan Apetrei protoiereu de Dorohoi, preotul misionar Teodor Ciurariu al Spitalului Municipal din Dorohoi și de Părintele Daniel Precob de la Protopopiatul Dorohoi.

Copiii au beneficiat de consult pediatric, iar persoanele adulte au beneficiat de consult de medicină internă, EKG (electrocardiogramă) și ecografie generală.

La activitate a participat o echipă de asistenți medicali ai policlinicii și medici din cadrul acestei unități medicale: dr. Bârleanu Andreea Nicol, medic primar medicină internă și dr. Rusu Lavinia, medic specialist pediatru, precum și asistentul social Emilia Gheorghiasa, coordonatorul Centrului de suport.

Aleasă prețuire și mulțumiri respectuoase adresăm domnului primar reales ing. Dohotariu Marin, asistentelor Cical Saveta și Costanta Repciuc, cât și inimoasei Pațica Dohotaru. De asemenea, asistentului comunitar Amc Mirela Cical care s-a implicat cu dragoste în această activitate socio – medicală. Ce recunoștință și aleasă prețuire mulțumim pentru găzduire și domnului Director al Liceului Tehnologic ing. Viorel Dohotaru care ne-a înlesnit și revizitarea expoziției maestrului Alecu Ivan - Ghilea fiu al comunei Șendriceni care are expusă întreaga lui opera aici la această vestită „Școală normală " cum era cunoscut în perioada interbelică  actualul liceu”, a declarat preotul misionar Teodor Ciurariu.
 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Experiența unui tânăr agronom din Botoșani în Noua Zeelandă: ”Am învățat cum să lucrez cu sisteme de irigații, utilaje și softuri noi!”

astăzi, 10:50
20

Ștefan Emanuel Covaliu, un tânăr 24 de ani din Dorohoi, masterand al Facultății de Agricultură USV Iași, a ajuns în Noua Zeelandă la o multinațională care se clasează în to...

„Taxa pe lux” în România. ANAF anunță cum vor fi impozitate casele şi maşinile!

astăzi, 10:19
124

„Taxa pe lux” a intrat în vigoare şi casele/apartamentele mai scumpe de 500.000 de euro trebuie declarate la Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) până la fina...

Doliu în sănătatea botoșăneană: „Colegii aveau cuvinte de laudă la adresa ei... și pacienții o apreciau, și aparținătorii”

astăzi, 09:50
1080

Cristina-Iuliana Siminiceanu a activat la secția de Psihiatrie a Spitalului Județean „Mavromati” în cadrul Centrului de Sănătate Mintală pe funcția de psiholog. A plecat l...