Zeci de botoșăneni amendați de polițiștii locali într-o singură zi

Zeci de botoșăneni amendați de polițiștii locali într-o singură zi

În data de 30 mai 2023, în conformitate cu atribuțiile reglementate de Legea nr. 155/2010, polițiștii locali au patrulat pe raza municipiului Botoșani și au întreprins activități potrivit domeniilor de competență.

Pentru nerespectarea normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice s-a aplicat un număr de 11 sancțiuni contravenționale, din care 3 sancțiuni cu amendă, potrivit prevederilor Legii nr. 61/1991, iar faptele constatate și sancționate au fost pentru tulburarea liniștii publice.

Astfel, în jurul orei 16:10, ca urmare a unei sesizări telefonice, o patrulă s-a deplasat pe str. Grivita, constatând că in fata unei simigerii, un cetatean in stare de ebrietate se manifesta gălăgios, adresa injurii clienților, dar și trecătorilor, aruncând ambalaje pe trotuar. La fata locului a fost identificat, legitimat si sanctionat contraventional numitul C. V.. Având în vedere aspectele constatate, polițiștii locali l-au sancționat contravențional pentru încălcarea prevederilor Legii nr.61/1991(r), cu amendă în cuantum de 400 lei și l-au îndepărta din zonă. La câteva ore, în jurul orei 19.10, aceeși persoană a fost identificată în parcul din zona Primăriei, consumând bauturi alcoolice, motiv pentru care a fost din nou sancționat cu amendă în cuantum de 200 lei potrivit prevederilor aceluiași act normativ.

În jurul orei 22.40, ca urmare a sesizării cetățenilor ce se reclamau faptul că un vecin ascultă muzică la un volum ridicat, un echipaj al Poliției Locale s-a deplasat pe str. Bucovina nr. 17, unde a constatat că numitul F.A., în vârstă de 23 ani, fiind în avansată stare de ebrietate, deschisese geamul apartamentului pentru ca muzica ce o asculta să se audă și pe stradă și totodata striga de la geam, folosind cuvinte obscene și deranjând liniștea publică. Deși polițiștii locali i-au solicitat să reducă volumul muzicii, acesta a refuzat, manifestându-se gălăgios, adresând injurii și expresii jignitoare vecinilor. Motivat de cele constatate, numitul F.A. a fost sancționat potrivit prevederilor art. 2, pct. 1 și 26 din Legea nr. 61/1991, cuantumul amenzii fiind de 1500 lei.

În jurul orei 00:20, polițistul local din Dispecerat a surprins pe camerele video o persoana care rupea flori din rondul amenajat în față la Casa Cărții de pe Calea Naționala nr. 101 și a sesizat patrula de ordine publică. La fața locului a fost identificat numitul C. F.A., care scosese din pământ mai multe flori, motiv pentru care a și fost sancționat contravențional potrivit H.C.L. nr. 355/2011.

Traficul rutier și pietonal se află în atenția polițiștilor locali, fiind prezenți în zonele predispuse aglomerării și blocajelor rutiere.

Au fost aplicate informări pe autoturismele parcate în Piața Revoluției cu privire la faptul că în ziua de 01.06.2023 se vor desfășura activități dedicate sărbătorii „Ziua Internațională a Copilului”, fiind necesară eliberarea zonei.

Polițiștii locali, împreună cu angajații S.C. ELTRANS S.A., au acționat în parcările prevăzute cu parcometre pentru identificarea conducătorilor auto care nu achită taxa penru parcare sau care nu respectă perioada pentru care au achitat taxa, fiind identificate 5 autoturisme pe bordul cărora nu era afișată dovada achitării taxei, motiv pentru care s-a aplicat măsura blocării.

De asemenea, polițiștii locali au intervenit și pe Bd. Mihai Eminescu pentru identificarea proprietarilor a 7 autoturisme parcate pe carosabilul aflat în lucru, în vederea relocării, pentru buna desfășurarea a activităților de reamenajare.

Polițiștii locali au aplicat informări pe autoturismele parcate pe str. Primăverii, tronson str. George Enescu-str. Sucevei, cu privire la faptul că se vor efectua lucrări de marcare a carosabilului, fiind necesară eliberarea zonei.

Pentru nerespectarea prevederilor H.C.L. nr. 292/2017 au fost aplicate 7 sancțiuni, din care 3 cu amendă în valoare totală de 800 și 4 cu avertisment scris, iar potrivit O.U.G. nr. 195/2002 – au fost aplicate 6 sancțiuni, din care 3 cu amendă în valoare de 870 lei și 6 puncte penalizare, iar 3 cu avertisment scris și 6 puncte penalizare.

Pentru identificarea persoanelor care aruncă deșeuri în mod necontrolat pe domeniul public, dar și în zonele limitrofe orașului – zona Parc Agrement Cornișa, zona Pășunea Pușkin, polițiștii locali din cadrul Serviciului Protecția Mediului au desfășurat activități de verificare și monitorizare, aplicând 2 sancțiuni contravenționale cu amendă în cuantum total de 800 lei potrivit H.C.L. nr. 355/2011.

În aceeași zi, potrivit prevederilor H.C.L. nr. 355/2011, a fost dispusă somarea unui număr de 7 proprietari ai unor terenuri, cu privire la întreținerea proprietăților – curățarea vegetației dezvoltate și igienizare.

În perioada 29.05.2023 – 30.06.2023, Poliția Locală a municipiului Botoșani, prin Serviciul Protecția Mediului, desfășoară o acțiune de verificare a modului în care persoanele fizice, instituțiile publice, agenții economici asigură igiena în imobilele şi incintele deţinute sub orice formă, prin activităţi de curăţare, dezinsecţie şi deratizare. Entitățile menționate anterior sunt notificate cu privire la respectarea H.C.L. 355/2011, art. 3, lit. ”a” , iar în cazul în care se constată că nu sunt duse la îndeplinire cele prevăzute în Normele de gospodărire, înfrumuseţare, păstrare a ordinii şi curăţeniei în municipiul Botoşani, pot fi aplicate și sancțiuni contravenționale, ce ajung până la 2.000 de lei.

Politiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială au defășurat activități de monitorizare a pieţelor de pe raza municipiului, prin patrulare, pentru a preveni actele şi faptele de comerţ ilicit, dar şi pentru a asigura liniştea publică, preponderent în următoarele zone: parcarea din faţa magazinului Big, zona magazinului Agricola (îndepărtare din zonă persoane care intenţionau să comercializeze păsări vii), terasamentul din faţa restaurantului Veritas (îndrumare comercianţi către administraţia pieţii pentru alocarea de mese in piaţă deoarece vindeau marfurile direct de jos) precum şi Pietonalul Transilvaniei (ocupare domeniu public în mod abuziv/comerţ neautorizat). În incinta pieţelor, au fost supravegheate atât halele, cât şi spaţiul exterior, pentru respectarea sectorizării, de a nu permite vânzarea de mărfuri în afara locului alocat, precum şi direct pe paviment şi de a nu depozita mărfurile pe căile de acces, vânzarea doar în baza atestatului de producător şi a carnetului de comercializare.

Pe durata evenimentelor organizate în intervalul 01.06-05.06.2023, efectivele poliției locale vor desfășura activități ce au ca obiectiv principal combaterea săvârșirii actelor și faptelor de tulburare a ordinii publice, combaterea fenomenului de cerșetorie și a comerțului stradal neautorizat, precum și acțiuni de fluidizare a traficului. De asemenea, vor fi desfășurate activități de supraveghere prin sistemul de monitorizare video al municipiului Botoșani.

(Comunicat de Poliția Locală)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Marcel Ciolacu îi jignește pe moldoveni: ”Buzăul nu e în Moldova și vă rog frumos să nu mă jigniți!” (Video)

astăzi, 15:43
181

Mișcarea pentru Dezvoltarea Moldovei cere demisia lui Marcel Ciolacu pentru jigniri publice aduse tuturor moldovenilor.Iată comunicatul de presă remis astăzi, 26 aprilie:”Pentru jign...

Un bărbat din Botoșani deține singurul exemplar din România al unui Crysler Imperial din anii 60

astăzi, 15:30
129

Nicușor Constantin – secretar al filialei din Botoșani a Retromobil Club – manifestă o pasiune deosebită pentru mașinile de epocă, el fiind deținătorul mai multor bolizi cu o vechi...

Cine plătește dacă te inundă vecinul: legea spune clar!

astăzi, 15:00
195

Atunci când te confrunți cu o inundație în apartament cauzată de unul dintre vecini, este important să acționezi rapid și eficient pentru a minimiza pagubele și pentru a stabili cin...