Voluntari din opt licee botoșănene, uniți în scop umanitar (fotogalerie)

Voluntari din opt licee botoșănene, uniți în scop umanitar (fotogalerie)

În cursul zilei de vineri, 10 iunie, elevii voluntari ai Asociației „Arlechino Moldova” s-au întrunit la Liceul „Dimitrie Negreanu” din municipiul Botoșani, în scop umanitar.

La activitate au luat parte elevi din cadrul Liceului „Petru Rareș”, Liceul cu Program Sportiv, Liceul „Grigore Antipa”, Liceul „Alexandru cel Bun”, Liceului „Dimitrie Negreanu”, Liceul „Nicolae Iorga”, Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi” și Liceul Teoretic „Dr. Mihai Ciucă” din Săveni.

După ce elevii s-au întâlnit și dezbătut următoarele acțiuni și activități de întreprins, profesorii coordonatori din cadrul Asociației s-au întâlnit la Hotel Rapsodia, în cursul zilei de luni, 14 iunie.

Ambele întruniri s-au desfășurat într-un cadru de dezbatere deschisă în care fiecare elev și profesor și-a exprimat opinia în mod deschis. Au fost discutate soluții concrete pentru susținerea comunităților sărace de la nivelul județului Botoșani.

Printre altele, au fost propuse ateliere de creație în licee, noi campanii umanitare și o promovare individuală a elevilor talentați din licee, care să susțină activitățile civice dezvoltate de Asociația „Arlechino Moldova”.

De asemenea, s-a discutat și organizarea unei olimpiade de vară în municipiul Botoșani.

„Educația civică dezvoltată prin intermediul întrunirilor dintre profesori și elevi nu înseamnă doar educație politică, socială sau inter-culturală, ci transcende limitele unor discipline, pentru a contribui la dezvoltarea unor concepții despre lume și despre societatea în care tinerii trăiesc și se dezvoltă”, a precizat Marius Pomîrleanu, președintele Asociației „Arlechino Moldova”.
(Comunicat de presă)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Acțiuni pentru prevenirea și combaterea muncii ilegale a străinilor în România. Șase angajatori au fost vizați

astăzi, 12:12
8

Inspectorii din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) din Botoșani și cei din cadrul Inspectoratului General pentru Imigrări, în baza metodologiei comune de control, au desfășur...

Guvernul va discuta despre ordonanţa privind plafonarea preţului pentru lemnul de foc

astăzi, 09:08
74

Ordonanţa de urgenţă privind plafonarea la 500 de lei a preţului pentru un metru cub de lemn de foc va fi discutată în şedinţa de Guvern de miercuri.Potrivit documentului, se mai plaf...

Calendar Ortodox: Sf. Mc. Haritina; Sf. Cuv. Daniil şi Misail de la Mănăstirea Turnu

astăzi, 08:21
43

Sfânta Haritina a trăit pe vremea lui Diocleţian (284-305) şi a comitelui Dometie. Rămasă orfană de tânără, a fost luată ca slujnică în casă de un om bun şi milostiv pe c...