VIDEO: Circa 20 de polițiști au protestat pentru salarizare adecvată. Prefectul convoacă o ședință de Dialog Social

VIDEO: Circa 20 de polițiști au protestat pentru salarizare adecvată. Prefectul convoacă o ședință de Dialog Social

Circa 20 de sindicaliști din Poliție au pichetat sediul Instituției Prefectului din Botoșani, joi după-amiază, pentru a-și manifesta nemulțumirile legate de salarizare. Acțiunea a debutat cu un moment de reculegere în memoria colegilor care și-au pierdut viața în timpul misiunilor.

Protestul a fost organizat de Sindicatului „Diamantul” din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean, Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual, Sindicatul Național al Polițiștilor de Frontieră și Sindicatul Național al Polițiștilor de Penitenciare.

Principalele revendicări fac referire la deficitul grav de personal și suprasolicitarea polițiștilor, condițiile improprii de muncă, cu precădere în mediul rural, unde nu există grupuri sanitare, uniforma neadecvată exercitării atribuțiilor de serviciu pentru polițiștii din sectorul neoperativ și acordarea diferențială a unor sporuri pentru angajații care desfășoară aceeași muncă.

Reprezentanții Prefecturii au anunțat că, săptămâna viitoare, va avea loc o ședință a Comisiei de Dialog Social. Reprezentantul Guvernului în teritoriu, Dan Nechifor, i-a asigurat că va întreprinde toate demersurile necesare privind transmiterea, în vederea soluționării, a tuturor revendicărilor către miniștrii de resort.

Asemenea manifestări au fost organizate și la începutul acestui an, însă revendicările polițiștilor nu au fost soluționate.

  

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Roxana Aiacoboaei

Patru tineri răniți în urma unui accident rutier, la marginea orașului

Miercuri, 1 Decembrie 2021
1698

Patru tineri au fost răniți, miercuri seară, după ce autoturismul în care se aflau a lovit un cap de pod, pe strada Bucovina din municipiul Botoșani, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspect...

Doi poliţişti de frontieră au salvat o familie cu un bebeluş, din mijlocul flăcărilor (video)

Miercuri, 1 Decembrie 2021
1742

Doi poliţişti de frontieră din Botoșani au salvat o familie cu un bebeluş de numai câteva luni, din mijlocul unei case cuprinse de flăcări. Totul s-a petrecut luni...

Inspector școlar pentru minorități de mai bine de 13 ani, decorat cu „Meritul pentru învățământ”

Miercuri, 1 Decembrie 2021
1091

Un inspector școlar din Botoșani a fost decorat cu Ordinul „Meritul pentru învățământ”, în grad de Cavaler, miercuri, la Palatul Cotroceni.Este vorba despre...