VIDEO: Circa 20 de polițiști au protestat pentru salarizare adecvată. Prefectul convoacă o ședință de Dialog Social

VIDEO: Circa 20 de polițiști au protestat pentru salarizare adecvată. Prefectul convoacă o ședință de Dialog Social

Circa 20 de sindicaliști din Poliție au pichetat sediul Instituției Prefectului din Botoșani, joi după-amiază, pentru a-și manifesta nemulțumirile legate de salarizare. Acțiunea a debutat cu un moment de reculegere în memoria colegilor care și-au pierdut viața în timpul misiunilor.

Protestul a fost organizat de Sindicatului „Diamantul” din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean, Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual, Sindicatul Național al Polițiștilor de Frontieră și Sindicatul Național al Polițiștilor de Penitenciare.

Principalele revendicări fac referire la deficitul grav de personal și suprasolicitarea polițiștilor, condițiile improprii de muncă, cu precădere în mediul rural, unde nu există grupuri sanitare, uniforma neadecvată exercitării atribuțiilor de serviciu pentru polițiștii din sectorul neoperativ și acordarea diferențială a unor sporuri pentru angajații care desfășoară aceeași muncă.

Reprezentanții Prefecturii au anunțat că, săptămâna viitoare, va avea loc o ședință a Comisiei de Dialog Social. Reprezentantul Guvernului în teritoriu, Dan Nechifor, i-a asigurat că va întreprinde toate demersurile necesare privind transmiterea, în vederea soluționării, a tuturor revendicărilor către miniștrii de resort.

Asemenea manifestări au fost organizate și la începutul acestui an, însă revendicările polițiștilor nu au fost soluționate.

 



 

Spune-ne opinia ta