Semnal de alarmă tras de două alese ale județului, pe tema violenței îndreptate asupra femeilor

Semnal de alarmă tras de două alese ale județului, pe tema violenței îndreptate asupra femeilor

Două reprezentante ale Consiliului Județean au tras un semnal de alarmă pe tema violenței îndreptate asupra femeilor, făcând apel la implicarea tuturor decidenților în combaterea fenomenului, în contextul Zilei Internaționale dedicate acestui subiect.

În timpul ședinței ordinare de joi a CJ, liberala Mirela Saucă a vorbit despre dimensiunile necunoscute ale violenței domestice, pe care a comparat-o cu o „pandemie” socială.

„Odată cu pandemia de COVID-19, asistăm la un alt fenomen care a luat amploare în această perioadă. E vorba de violența domestică. Asistăm, auzim, de multe ori nu auzim de lucruri tragice, dramatice care se întâmplă, în fiecare zi, de victime ale acestui adevărat flagel. Este aproape o pandemie. Îndrăznesc să mă adresez tuturor celor prezenți, cu rugămintea de a ne implica cu toții, de a trage un semnal de alarmă, dar în același timp de a ajuta, în măsura în care putem fiecare, victimele acestei violențe. Și nu doar în calitatea noastră de simpli cetățeni, dar mai ales ca reprezentanți ai instituțiilor statului care pot și trebuie să se implice și să facă ceva în acest sens pentru stoparea acestui lucru. E vorba la urma urmei de dreptul fiecărui cetățean de a trăi în siguranță și cu demnitate. Fiecare dintre noi, trebuie și putem să facem ceva pentru a stopa acest lucru”, a spus consilierul județean.

De asemenea, președintele CJ, Doina Federovici, a transmis un îndemn femeilor abuzate, amintind că există mecanisme instituționale de sprijinire a victimelor violenței.

„Din păcate, violența bazată pe gen este omniprezentă și de aceea suntem datori să facem tot ceea ce ne stă în putință pentru a elimina violența împotriva femeilor. La nivel local, prin intermediul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului asigurăm o locuință protejată pentru victimele violenței domestice. Aici, acestea primesc îngrijirile și consilierea necesare să treacă peste traumele pe care le-au suferit și să înceapă o nouă viață.

Din păcate, numărul femeilor care s-au adresat acestui serviciu este încă redus, multe victime ale violenței domestice alegând să trăiască în teroare. Sfatul nostru este ca ele să aibă curaj și să se adreseze consilierilor de la DGASPC care le vor ajuta să revină la o viață normală, din care violența să nu mai facă parte”, a afirmat Doina Federovici.

Palatul Administrativ și sediul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului au fost iluminate în portocaliu, joi seară, aceasta fiind culoarea aleasă de Națiunile Unite pentru a aminti nevoia unui viitor fără violență. 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Roxana Aiacoboaei

Acoperișul unei clădiri din Botoșani a fost cuprins de flăcări

astăzi, 15:41
575

Pompierii au fost solicitați, miercuri după-amiază, să intervină pentru stingerea unui incendiu care a cuprins acoperișul unei clădiri din municipiul Botoșani, au anunțat reprezentanții Insp...

Inundații, acoperiș smuls de vânt și arbori doborâți de furtună

astăzi, 15:23
1149

Pompierii au fost solicitați să intervină, miercuri după-amiază, în situații de urgență cauzate de furtună, pe fondul avertizării de tip cod portocaliu de instabilitate atmosferică....

Prima serie de soldați profesioniști formați de IJSU va participa la misiuni începând de miercuri

astăzi, 12:40
132

Cei 24 de soldați profesioniști formați de Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență (IJSU) din Botoșani vor participa, începând de joi, la misiunile de salvare, informeaz...