Apel umanitar! O femeie fără acoperiș deasupra capului, victimă a violenței domestice, are nevoie de ajutor

Apel umanitar! O femeie fără acoperiș deasupra capului, victimă a violenței domestice, are nevoie de ajutor

Mariana, o botoșăneancă de 41 de ani, are nevoie mare de ajutorul semenilor. Femeia a trecut prin multe greutăți, nu are un acoperiș deasupra capului, a fost bătută de către fostul concubin, iar copilul ei se află în grija statului.

Situația Marianei a fost făcută publică de către Andreea Ursu, președinta Asociației „Ridică-te și Umblă”.

În urmă cu câțiva ani a plecat de lângă fostul concubin, deoarece începuse să o bată și a preferat să doarmă pe străzi decât să fie agresată de către de el.

„În seara asta voi dormi în spatele Bisericii din curtea Spitalului Județean. Nu știu cum să spun, dar Biserica asta e ocrotitoare și m-a ferit de tot răul. Acum doi sau trei ani în urmă era caniculă. Toată lumea stătea în casă, iar eu umblam pe străzi de dimineață. Doamna Florentina, sora, îmi aducea mâncare și carton să pun pe jos ca să nu mai dorm pe ciment”, povestește femeia.

A încercat de multe ori să își găsească un loc de muncă, însă nu a fost primită nicăieri. Și-ar dori chiar să lucreze și în confecție.

Femeia a povestit fără nicio reținere cât de greu îi este în viață și că nu are sprijin nici măcar din partea familiei.

„Pentru că așa a fost viața mea, nu am avut sprijin din partea nimănui. Nici măcar un sfat măcar să îmi dea, să mă îndrume. Dacă îmi explică cineva ce să fac, cum să fac, eu mă descurc, deoarece sfaturile fac multe pentru un om. Am învățat în viață să muncesc cinstit, nu să hoinăresc. Nu doresc nimănui să treacă prin ce am trecut eu, nici măcar celui mai mare dușman. Am fost violată, bătută, alungată de acasă...chiar nu am avut parte de fericire”, declară botoșăneanca.

În ciuda tuturor greutăților și întâmplărilor la care a fost supusă, singura dorință a Marianei este să muncească, pentru ca apoi să își poată găsi o căsuță unde să locuiască în liniște.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Rezultatele examenului național de bacalaureat, după contestații

astăzi, 15:43
304

La examenul de Bacalaureat, în județul Botoșani au promovat examenul național de bacalaureat 1862 elevi din 2512 prezenți la toate probele examenului național de bacalaureat. Rata de promov...

Termene prelungite pentru constatarea suprafețelor afectate de seceta pedologică

astăzi, 15:34
171

Regulamentul privind gestionarea situațiilor de urgență generate de fenomene meteorologice periculoase având ca efect producerea secetei pedologice, care stabilește și formularistica necesa...

Polițiștii le-au explicat copiilor cum trebuie să se comporte în trafic și ce înseamnă semnele de circulație pentru pietoni

astăzi, 14:05
196

La data de 25 mai 2022, polițiștii din cadrul Biroului de Siguranță Școlară, împreună cu cei din cadrul Biroului Rutier, au desfășurat o activitate informativ preventivă cu copiii din ...