Carte de identitate falsă descoperită la controlul de frontieră

Carte de identitate falsă descoperită la controlul de frontieră

Polițiștii din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stânca efectuează cercetări în privința unui bărbat din Republica Moldova, asupra căruia a fost descoperită, marți, o carte de identitate românească falsă, informează Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră (STPF) din Botoșani.

Potrivit sursei citate, acesta s-a prezentat în jurul orei 22:30, pentru a intra în țară, ca pasager într-un autovehicul.

„În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunțit asupra persoanei, ocazie cu care, în căptușeala borsetei acestuia a fost descoperită ascunsă o carte de identitate cu însemnele autorităților române, având  imprimate datele și fotografia unei alte persoane. Cu ocazia verificărilor specifice efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că documentul în cauză nu îndeplinește condițiile de formă și fond ale unui document autentic, fiind fals total”, a arătat comisarul Minodora Răcnea, purtătorul de cuvânt al STPF Botoșani.

Bărbatul de 42 de ani a declarat că a fost contactat de un concetățean, care l-a rugat să transporte documentul în Franța și că nu avea cunoștință despre faptul că acesta este fals ori falsificat.

Polițiștii de frontieră continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Roxana Aiacoboaei

Patru tineri răniți în urma unui accident rutier, la marginea orașului

Miercuri, 1 Decembrie 2021
1694

Patru tineri au fost răniți, miercuri seară, după ce autoturismul în care se aflau a lovit un cap de pod, pe strada Bucovina din municipiul Botoșani, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspect...

Doi poliţişti de frontieră au salvat o familie cu un bebeluş, din mijlocul flăcărilor (video)

Miercuri, 1 Decembrie 2021
1731

Doi poliţişti de frontieră din Botoșani au salvat o familie cu un bebeluş de numai câteva luni, din mijlocul unei case cuprinse de flăcări. Totul s-a petrecut luni...

Inspector școlar pentru minorități de mai bine de 13 ani, decorat cu „Meritul pentru învățământ”

Miercuri, 1 Decembrie 2021
1087

Un inspector școlar din Botoșani a fost decorat cu Ordinul „Meritul pentru învățământ”, în grad de Cavaler, miercuri, la Palatul Cotroceni.Este vorba despre...