Un tânăr din Botoșani, diagnosticat cu scleroză multiplă, își dorește să publice o carte pentru a-și acoperi costurile tratamentului

Un tânăr din Botoșani, diagnosticat cu scleroză multiplă, își dorește să publice o carte pentru a-și acoperi costurile tratamentului

Povestea lui Nicole Macsim, un tânăr în vârstă de 36 de ani din Botoșani, a fost prezentată în mai multe rânduri de Redacția Știri.Botoșani.ro, cu scopul de a-i mobiliza pe botoșăneni în acordarea unui sprijin material pentru nevoile cu care se confruntă acesta.

Nicolae Macsim a fost diagnosticat în 2011 cu scleroză multiplă o boală incurabilă, care îi afectează sistemul nervos central. De atunci viața lui a devenit un coșmar: treptat și-a pierdut vocea, auzul și mersul, prietenii l-au abandonat iar visurile s-au spulberat.

Ajuns la limita răbdării, chinuit de boală și cu o situație financiară precară, Nicolae Macsim trăiește în singurătate, incapabil de a-și asigura cele necesare traiului zilnic. Bărbatul locuiește momentan în chirie, iar plata acesteia și a utilităților este o adevărată povară pentru el.

De curând, Nicolae Macsim a decis să scrie o carte pe care intenționează să o publice iar cu banii câștigați în urma vânzării, tânărul își dorește să acopere cheltuielile cu medicamentele, hrana și întreținerea.

Însă pentru a putea să-și vadă visul realizat, Nicolae are nevoie de sprijinul comunității. Tânărul are nevoie de susținere financiară pentru a-și putea publica însemnările despre ceea ce a însemnat Scleroza Multiplă în viața lui.

„Am fost diagnosticat cu Scleroza Multiplă. Am SM din 2011, dar o consider o binecuvântare, o descoperire a mea și a EU-lui interior. Am fost speriat, dar speranța s-a întrezărit când am văzut persoane care s-au ridicat din scaunul cu rotile, persoane care în 2017 mergeau cu un cadru și acum aleargă pe scări, persoane care nu puteau merge și acum se dau cu rolele în parc...

Unul din lucrurile pe care le știu sigur este că toți avem dreptul să ne vindecăm trupurile. Asta nu înseamnă că toată lumea se va vindeca dar cu siguranță înseamnă că toți avem aceleași opțiuni în fața noastră în ceea ce privește alegerile. Dacă aveți alergii, constipaţie, orice boală sau condiţie, fiecare avem aceleaşi alegere: “sa alegem sa ne vindecam!”. DA, se poate pentru că Scleroza Multiplă e doar un nume...”, își începe povestea Nicolae Macsim.

Persoanele care doresc să sprijine financiar inițiativa lui Nicolae Macsim o pot face donând în contul pus la dispoziție de către acesta. De asemenea, mai multe informații despre acest caz se pot obține și la numărul de telefon 0751.434.942 (Nicolae Macsim).

Conturi deschise la Garanti Bank Botoșani:

MACSIM NICOLAE

Lei - RO25UGBI0000222012585RON

Cod SWIFT: UGBIROBU

Euro - RO19UGBI0000222022835EUR

Cod SWIFT: UGBIROBU

Orange Money - LEI

Nicolae Macsim

RO02ORMF0014114316ORANGE

 

Spune-ne opinia ta