Un botoșănean a sunat la 112 și a amenințat că se sinucide. Acesta s-a ales cu amendă

Un botoșănean a sunat la 112 și a amenințat că se sinucide. Acesta s-a ales cu amendă

Un bărbat, în vârstă de 36 de ani, aflat în stare de ebrietate, a sunat de mai multe ori la 112 și a amenințat că se va sinucide.

Un echipaj mixt, format din jandarm și polițist, l-a depistat pe individ, marți, în jurul orei 21:00, pe strada Petru Rareș, din municipiul Botoșani.

Bărbatul se afla sub influența băuturilor alcoolice.

„Din cauza comportamentului agresiv, bărbatul a fost condus la Unitatea de Primire a Urgențelor, personalul medical hotărând trimiterea acestuia la Secția de Psihiatrie, unde a și fost internat pentru îngrijiri medicale de specialitate”, a declarat Dan Izotov, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) din Botoșani.

Pentru faptele sale, bărbatul a fost amendat cu 2.000 de lei.

Potrivit oamenilor legii, alertarea falsă a agențiilor specializate de intervenție se sancționează contravențional cu amendă de la 2.000 lei la 4.000 lei sau prestarea de la 200 de ore la 400 de ore de activități în folosul comunității.

Săvârșirea din nou a contravenției în interval de un an de la aplicarea sancțiunii se sancționează cu amendă de la 4.000 lei la 8.000 lei sau cu prestarea de la 400 de ore la 800 de ore de activități în folosul comunității.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Medicul Ramona Guraliuc despre situația de la UPU: „Suntem într-un deficit mare de personal. Am depășit chiar 200 de pacienți în 24 de ore” (video)

Vineri, 28 Ianuarie 2022
309

În cadrul unei conferințe de presă susțină în cursul zilei de vineri, 28 ianuarie, la sediul Instituției Prefectului, șefa Unității de Primiri Urgențe (UPU) din municipiul Botoșa...

Accident la Dângeni. Doi tineri au avut nevoie de îngrijiri medicale, după ce s-au izbit cu mașina într-un cap de pod

Vineri, 28 Ianuarie 2022
330

Doi tineri au avut nevoie de îngrijiri medicale, după ce mașina în care se aflau s-a izbit într-un cap de pod de pe raza satului Strahotin, din comuna Dângeni.Potri...

Botoșănenii se pot testa împotriva infecției cu Covid-19 și în 78 de cabinete de medicină de familie (video)

Vineri, 28 Ianuarie 2022
448

Pentru a le veni în sprijin cadrelor medicale de pe Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) din municipiul Botoșani, secție care a fost luată cu asalt de pacienți în ultima perioadă, 78 de...