Apel umanitar. Un bunic are nevoie de ajutor, după ce a rămas sub cerul liber în ziua de Anul Nou

Apel umanitar. Un bunic are nevoie de ajutor, după ce a rămas sub cerul liber în ziua de Anul Nou

Momente cumplite pentru un bunic, în vârstă de 82 de ani, din satul Tătărășeni, comuna Havârna, care a rămas fără acoperiș deasupra capului, chiar în ziua de Anul Nou, din cauza unui incendiu.

Toată agoniseala de o viață s-a dus pe apa sâmbetei în doar câteva clipe, după ce locuința i-a luat foc de la un jar căzut din sobă pe materiale combustibile.

Pompierii botoșăneni au încercat să îi salveze locuința, însă flăcările au acaparat tot.

Bărbatul nu are copii și nici rude. A primit o mână de ajutor din partea Primăriei comunei Havârna, care l-a mutat într-o locuință provizorie și i-a oferit lemne de foc.

Situația bătrânului a fost observată de către Simona Elena, președinta Asociației „Simona Elena și voluntarii”, care i-a sărit în ajutor.

„Bunicul nu vrea prea multe. Și-ar dori alimente, un frigider în care să le poată ține la rece, un pat în care să doarmă, lenjerii pentru pat, un dulap, haine și ceva de încălțat pentru sezonul rece. De asemenea, acesta ar dori și o pereche de ochelari, deoarece ceilalți i s-au stricat în urma incendiului. Și-ar mai dori, după toate cele petrecute, să își petreacă ultimele clipe într-un azil de bătrâni, însă pensia lui este atât de mică încât nu își permite și nimeni nu îl acceptă în condițiile acestea”, a povestit Simona.

Simona Elena împreună cu voluntarii Asociației doresc ca din donațiile făcute să îi poată ridica un acoperiș deasupra capului sau să repare ce a mai rămas din căsuța lui veche, pentru a putea duce o bătrânețe liniștită.

„Vă rog din suflet să nu rămâneți indiferenți și să ne fiți alături. Bunicul este singur pe lume, fără niciun ajutor și poate fi bunicul tău”, este apelul polițistei de frontieră.

Toți cei care doresc să îi întindă o mână de ajutor bunicului pot face donații în conturile deschise de către Asociație.

Însă, se poate merge și direct la bunicul Petrea, care locuiește în căsuța oferită de Primărie, de lângă Stația de Asfalt, lângă Moara din Havârna.

CONT ÎN RON RO06BTRLRONCRT0587762901 

CONT EURO RO53BTRLEURCRT0587762901  

SWIFT: BTRLRO22

Cu mențiunea: Bunicul Petrea

Orice relații la numărul de telefon 0757139794 - Simona Elena

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Noul șef al Poliției Locale este oficial membru ATOP Botoșani! (foto, video)

Joi, 25 Aprilie 2024
314

Lucian Deleanu este noul director executiv al Poliției Locale, funcție pe care o exercită cu caracter temporar până când postul va fi scos la concurs. Acesta ocupa funcția de șef Ser...

Circ politic în ședința de CL la Botoșani, Cosmin Andrei deranjat de limbajul unui consilier. „Mai vociferează colegii mei din partea dreaptă...” (video)

Joi, 25 Aprilie 2024
506

Joi, 25 aprilie, a avut loc ședința ordinară a Consiliului Local a Primăriei municipiului Botoșani. Lupta electorală care bate la ușă i-a făcut pe aleșii locali să se trezească din scaune ...

Premieră în CL: Președinte de ședință numit fără scandal! (foto, video)

Joi, 25 Aprilie 2024
318

În ședința ordinară a Consiliului Local din cursul zilei de joi, 25 aprilie, pe ordinea de zi s-a aflat și proiectul ce vizează alegerea unui nou președinte de ședință pentru următoare...