Apel umanitar. Un bunic are nevoie de ajutor, după ce a rămas sub cerul liber în ziua de Anul Nou

Apel umanitar. Un bunic are nevoie de ajutor, după ce a rămas sub cerul liber în ziua de Anul Nou

Momente cumplite pentru un bunic, în vârstă de 82 de ani, din satul Tătărășeni, comuna Havârna, care a rămas fără acoperiș deasupra capului, chiar în ziua de Anul Nou, din cauza unui incendiu.

Toată agoniseala de o viață s-a dus pe apa sâmbetei în doar câteva clipe, după ce locuința i-a luat foc de la un jar căzut din sobă pe materiale combustibile.

Pompierii botoșăneni au încercat să îi salveze locuința, însă flăcările au acaparat tot.

Bărbatul nu are copii și nici rude. A primit o mână de ajutor din partea Primăriei comunei Havârna, care l-a mutat într-o locuință provizorie și i-a oferit lemne de foc.

Situația bătrânului a fost observată de către Simona Elena, președinta Asociației „Simona Elena și voluntarii”, care i-a sărit în ajutor.

„Bunicul nu vrea prea multe. Și-ar dori alimente, un frigider în care să le poată ține la rece, un pat în care să doarmă, lenjerii pentru pat, un dulap, haine și ceva de încălțat pentru sezonul rece. De asemenea, acesta ar dori și o pereche de ochelari, deoarece ceilalți i s-au stricat în urma incendiului. Și-ar mai dori, după toate cele petrecute, să își petreacă ultimele clipe într-un azil de bătrâni, însă pensia lui este atât de mică încât nu își permite și nimeni nu îl acceptă în condițiile acestea”, a povestit Simona.

Simona Elena împreună cu voluntarii Asociației doresc ca din donațiile făcute să îi poată ridica un acoperiș deasupra capului sau să repare ce a mai rămas din căsuța lui veche, pentru a putea duce o bătrânețe liniștită.

„Vă rog din suflet să nu rămâneți indiferenți și să ne fiți alături. Bunicul este singur pe lume, fără niciun ajutor și poate fi bunicul tău”, este apelul polițistei de frontieră.

Toți cei care doresc să îi întindă o mână de ajutor bunicului pot face donații în conturile deschise de către Asociație.

Însă, se poate merge și direct la bunicul Petrea, care locuiește în căsuța oferită de Primărie, de lângă Stația de Asfalt, lângă Moara din Havârna.

CONT ÎN RON RO06BTRLRONCRT0587762901 

CONT EURO RO53BTRLEURCRT0587762901  

SWIFT: BTRLRO22

Cu mențiunea: Bunicul Petrea

Orice relații la numărul de telefon 0757139794 - Simona Elena

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Medicul Ramona Guraliuc despre situația de la UPU: „Suntem într-un deficit mare de personal. Am depășit chiar 200 de pacienți în 24 de ore” (video)

Vineri, 28 Ianuarie 2022
300

În cadrul unei conferințe de presă susțină în cursul zilei de vineri, 28 ianuarie, la sediul Instituției Prefectului, șefa Unității de Primiri Urgențe (UPU) din municipiul Botoșa...

Accident la Dângeni. Doi tineri au avut nevoie de îngrijiri medicale, după ce s-au izbit cu mașina într-un cap de pod

Vineri, 28 Ianuarie 2022
327

Doi tineri au avut nevoie de îngrijiri medicale, după ce mașina în care se aflau s-a izbit într-un cap de pod de pe raza satului Strahotin, din comuna Dângeni.Potri...

Botoșănenii se pot testa împotriva infecției cu Covid-19 și în 78 de cabinete de medicină de familie (video)

Vineri, 28 Ianuarie 2022
445

Pentru a le veni în sprijin cadrelor medicale de pe Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) din municipiul Botoșani, secție care a fost luată cu asalt de pacienți în ultima perioadă, 78 de...