Ucraineni depistați din elicopter în timp ce treceau ilegal granița (video)

Ucraineni depistați din elicopter în timp ce treceau ilegal granița (video)

Patru ucraineni au fost depistați din elicopter, în cursul zilei de miercuri, de polițiștii de frontieră în timp ce treceau granița în mod ilegal, potrivit reprezentanților Poliției de Frontieră din Botoșani.

Polițiștii din cadrul Sectorului de Frontieră din Dorohoi executau o misiune în sistem integrat cu o patrulă aeriană din cadrul Inspectoratului General de Aviație al Ministerului Afacerilor Interne (MAI) și lucrători din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) din Botoșani, când i-au sesizat pe cei patru bărbați de cetățenie ucraineană.

Aceștia au fost observați în zona localității Dersca și s-a procedat la monitorizarea lor, ulterior elicopterul aterizând, iar oamenii legii au interceptat persoanele în cauză.

„În vederea stabilirii identității și continuării cercetărilor colegii noştri i-au condus pe bărbaţi la sediul sectorului. În urma verificărilor efectuate, polițiștii de frontieră au constatat că  cei patru sunt cetăţeni ucraineni,  iar în conformitate cu prevederile legale în vigoare, aceştia au solicitat acordarea unei forme de protecţie din partea statului român, ca urmare a faptului că sosesc dintr-o  zonă de conflict”, a declarat comisar șef de poliție Minodora Răcnea, purtător de cuvânt Poliția de Frontieră din Botoșani.

Au fost demarate procedurile specifice, fiind anunțați reprezentanții Inspectoratului General pentru Imigrări, pentru aplicarea măsurilor prevăzute în astfel de situații. Ulterior persoanele vor fi preluate, conform procedurilor în vigoare, de Centrul Regional de Cazare pentru Solicitanții de Azil din Rădăuți.


 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Noul șef al Poliției Locale este oficial membru ATOP Botoșani! (foto, video)

Joi, 25 Aprilie 2024
897

Lucian Deleanu este noul director executiv al Poliției Locale, funcție pe care o exercită cu caracter temporar până când postul va fi scos la concurs. Acesta ocupa funcția de șef Ser...

Circ politic în ședința de CL la Botoșani, Cosmin Andrei deranjat de limbajul unui consilier. „Mai vociferează colegii mei din partea dreaptă...” (video)

Joi, 25 Aprilie 2024
1348

Joi, 25 aprilie, a avut loc ședința ordinară a Consiliului Local a Primăriei municipiului Botoșani. Lupta electorală care bate la ușă i-a făcut pe aleșii locali să se trezească din scaune ...

Premieră în CL: Președinte de ședință numit fără scandal! (foto, video)

Joi, 25 Aprilie 2024
587

În ședința ordinară a Consiliului Local din cursul zilei de joi, 25 aprilie, pe ordinea de zi s-a aflat și proiectul ce vizează alegerea unui nou președinte de ședință pentru următoare...