Permis de conducere fals, cumpărat cu 200 de euro

Permis de conducere fals, cumpărat cu 200 de euro

Polițiștii din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stânca au descoperit, asupra unui bărbat din Republica Moldova, un permis de conducere care s-a dovedit a fi falsificat, a informat purtătorul de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră (STPF) din Botoșani, comisarul Minodora Răcnea.

Potrivit sursei citate, bărbatul de 32 de ani s-a prezentat în vamă în cursul zilei de miercuri, în jurul orei 17:30, ca pasager într-un microbuz care se deplasa spre Paris.

„În baza analizei de risc, pe linia documentelor de călătorie false sau falsificate, s-a efectuat un control amănunțit, colegii noștri descoperind asupra bărbatului, un permis de conducere cu însemnele autorităților din R. Moldova, care avea imprimată fotografia și numele acestuia. Existând suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului respectiv, polițiștii de frontieră au efectuat verificări suplimentare și au constatat că acesta nu îndeplinește condițiile de formă și fond ale unuia autentic, fiind fals”, a afirmat Răcnea.

Bărbatul a declarat că a achiziționat documentul contra sumei de 200 de euro, cu scopul de a obține un loc de muncă mai bine plătit în Uniunea Europeană, fără a avea cunoștință că este falsificat.

„În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de instigare la fals material în înscrisuri oficiale”, a adăugat reprezentanta STPF Botoșani.

 

Spune-ne opinia ta