Soarta cruntă a Mihaelei, femeia omorâtă de soț în scara blocului. ”Era de o bunătate ce nu se poate descrie în cuvinte!” (Foto, Video)

Este destinul nemilos pe care îl străbat sute de botoșănence. Unele se salvează din iadul domestic, altele sunt ucise cu sălbăticie. În urma lor se lasă o liniște cutremurătoare și o spaimă cumplită. Pentru că, din nefericire, Mihaela nu va ultima femeie omorâtă.

Soarta cruntă a Mihaelei, femeia omorâtă de soț în scara blocului. ”Era de o bunătate ce nu se poate descrie în cuvinte!” (Foto, Video)

Violența domestică face victime și se pare că nicio lege nu le mai poate apăra pe femeile care devin prizoniere în căsnicii toxice, singura ”eliberare” fiind pentru ele moartea.

De o moarte cruntă a avut parte și Mihaela. Ea a fost ucisă de propriul soț miercuri seara, când se întorcea de la serviciu. Își făcuse curaj și începuse procedura de divorț pentru a se scăpa de bărbatul care la începutul căsniciei îi jurase dragoste necondiționată. A cerut și ajutorul Poliției, care emisese încă din februarie un ordin de protecție pentru femeia abia trecută de 50 de ani. Însă nu a fost de ajuns. Bărbatul a așteptat-o în scara blocului și, din două lovituri de cuțit, i-a curmat viața.

Trupul mamei, agonizând în urma loviturilor fatale, a fost găsit de fiica ei. O imagine de care, cel mai probabil, tânăra nu va scăpa niciodată. Iar autorul oribilei crime este chiar tatăl ei. Pentru a scăpa de răspundere, bărbatul ar fi încercat să își ia viața. Însă cu propriul corp a fost mult mai îngăduitor decât cu cel al soției: a reușit să își producă doar câteva răni superficiale.



”De o bunătate ce nu se poate descrie în cuvinte!”

Soarta Mihaelei era cunoscută de toți vecinii din cartier. Pentru că este drama pe care o trăiesc multe femei. Bătăile îndurate, chinul de o viață, suferința adunată în inima sfărâmată și traiul alături de un om de o cruzime rară nu puteau duce decât la un asemenea deznodământ, spun oamenii care au cunoscut-o.

”A fost bătută. Era o chestiune de timp până să se petreacă nenorocirea. Era o femeie bună, cum rar întâlnești. Își dorea să fie asistent maternal într-o vreme, dar nu și-a îndeplinit menirea, poate așa a fost să fie. Era bătută de ani de zile. Un om de o bunătate ce nu se poate descrie în cuvinte, răbdătoare cu toată lumea…”, spune o vecină.

Mihaela era vânzătoare la un magazin situat pe strada Primăverii, din municipiul Botoșani. ”Orice cumpărai primeai de la ea cu zâmbetul pe buze. Niciun client nu pleca din magazin nemulțumit, avea răbdare cu toată lumea. Își făcea treaba cu pasiune”, spune altă cunoștință.

În această dimineață, oamenii au ieșit îngroziți din case. Au plecat către magazinul în care lucra Mihaela, sperând din tot sufletul ca vestea cumplită să nu fie adevărată. Nu au mai găsit decât fotografia femeii, înconjurată de lumânări și de flori.

”Era bătută crunt, încă de când s-a căsătorit. Fenomenul acesta nu se mai oprește și, din păcate, nu este luat în serios. Vecinii știau iadul prin care trecea Mihaela. Nu se plângea niciodată, însă toți auzeau strigătele disperate. Și nu era singura în situația asta.Dumnezeu să o odihnească în pace!”, spun oamenii veniți astăzi să aprindă o lumânare pentru Mihaela.

Botoșaniul, pe locul doi în România după numărul de femei ucise!

Sute de femei din România au fost ucise de parteneri, iar Inspecția Judiciară demarează un control de amploare.

Din datele furnizate de către parchetele de pe lângă tribunale, rezultă că din 413 femei ucise, în România, în 4 ani (2020-2023), 166 au fost ucise de către partenerul intim (soț, fost soț, concubin/fost concubin), însă numărul este mai mare, dat fiind faptul că unele parchete nu au putut furniza informațiile cerute, deoarece evidențele statistice pe care le țin nu permit stabilirea relației victimă-agresor.

Cele mai „periculoase locuri” pentru viața femeilor sunt județele: Iași (35 victime femei decedate violent), Botoșani (33 femei victime ale infracțiunii de omor), Cluj (22 victime femei decedate violent), Ilfov și Vaslui (cu câte 20 femei victime ale infracțiunii de omor).

Cu mențiunea că, în județul Botoșani, din 33 femei decedate ca urmare a unor infracțiuni de omor, 14 au fost ucise de către partenerul intim.





 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Botoșănean ridicat de acasă în cătușe și dus într-o celulă din Penitenciar!

astăzi, 12:33
1

În cursul zilei de vineri, polițiștii din Flămânzi au identificat un bărbat, din orașul Flămânzi, pe numele căruia era emis de către Judecătoria Botoșani un mandat de execu...

Lucian Trufin, PSD: „Voi continua dezvoltarea județului Botoșani prin experiența de 20 de ani în administrație publică, cu susținerea echipei PSD”

astăzi, 12:02
21

„Le mulțumesc botoșănenilor care au semnat pentru susținerea candidaturii mele la Președinția Consiliului Județean. În această campanie de strângere de semnături, am realiza...

Polițiștii de frontieră botoșăneni au confiscat marfă contrafăcută care trebuia să ajungă în Ucraina (Foto)

astăzi, 10:49
71

Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Racovăț au descoperit, în urma unui control efectuat asupra unui microbuz, peste 680 bunuri, toate purtând î...