Filmul oribilei crime din Botoșani, unde o femeie a fost ucisă de propriul soț în scara blocului!

Fiica și-a găsit mama într-o baltă de sânge. Tânăra a ajuns la spital după un atac de panică. La spital a ajuns și tatăl ei, după o încercare nereușită de a-și pune capăt zilelor.

Filmul oribilei crime din Botoșani, unde o femeie a fost ucisă de propriul soț în scara blocului!

   Foto: Captură Observator

Orbit de gelozie, un bărbat de 55 de ani şi-a ucis soţia cu două lovituri de cuţit. Sătulă de abuzurile acestuia, femeia intentase divorţul şi obţinuse un ordin de protecţie.

Nimic din toate astea însă nu l-au impresionat pe soţul care a omorât-o fără să clipească. Victima a fost găsită într-o baltă de sânge chiar de către fiica ei, care a dat imediat alarma. Între timp, pentru a nu răspunde pentru faptele sale, ucigaşul a încercat să-şi pună capăt zilelor.

Drama unei familii

Vecinii ştiau că bărbatul are grave probleme de comportament, însă niciunul nu a îndrăznit să spună ceva. În urmă cu o lună, victima îşi luase inima în dinţi şi depusese actele de divorţ. Abia după ce femeia a obţinut un ordin de protecţie lucrurile păreau că s-au mai liniştit.      

”Nu au existat sesizări cu privire la încălcări ale ordinului de protecţie din perioada în care a fost emis”, a declarat pentru ObservatorNews Delia Nenişcu, purtător de cuvânt IPJ Botoşani.

Înjunghiată de soţ în scara blocului

Miercuri seara, povestea a luat o întorsătură dramatică. Fără să bănuiască o clipă ce urmează să se întâmple, femeia de 53 de ani a plecat de la serviciu spre casă. În scara blocului însă, individul îşi aştepta soţia. Abia a apucat să intre pe uşă că bărbatul s-a năpustit asupra sa. A fost nevoie de doar două lovituri ca victima să pice ca secerată.



”S-a găsit o persoană de sex feminin în stop cardio-respirator cu plăgi înjunghiate”, a declarat pentru sursa citată Bogdan Ursu, medic ambulnaţă.

Alarma a fost dată chiar fiica celor doi soţi, care, îngrijorată că mama sa nu a ajuns acasă, a plecat în căutarea ei. La baza scărilor însă, a dat peste scena înfiorătoare.

”Fata cu atac de panică a fost adusă de asemenea la spital”, a spus medicul Bogdan Ursu.

Ucigaşul a încercat să-şi pună capăt zilelor

Între timp, conştient de gravitatea faptelor sale, dar şi pentru a nu răspunde în faţa legii, bărbatul a încercat să-şi pună capăt zilelor chiar cu arma pe care a folosit-o şi pentru a îşi ucide soţia. De data aceasta nu a mai avut curajul pentru a-şi duce planul la sfârşit.

Acesta a fost încătuşat de poliţişti şi transportat la spital.  

”Bărbatul prezenta răni la nivelul pieptului, iar din primele verificări a reieşit faptul  că acesta şi le-ar fi creat singur”, a declarat Delia Nenişcu, purtător de cuvânt IPJ Botoşani.

După ce va primi tratament de specialitate, individul o să fie dus la audieri. Dacă se dovedeşte că el este autorul oribilei crime, bărbatul o să petreacă ani grei în spatele gratiilor.

Botoșaniul, pe locul doi în România după numărul de femei ucise!

Sute de femei din România au fost ucise de parteneri, iar Inspecția Judiciară demarează un control de amploare.

Din datele furnizate de către parchetele de pe lângă tribunale, rezultă că din 413 femei ucise, în România, în 4 ani (2020-2023), 166 au fost ucise de către partenerul intim (soț, fost soț, concubin/fost concubin), însă numărul este mai mare, dat fiind faptul că unele parchete nu au putut furniza informațiile cerute, deoarece evidențele statistice pe care le țin nu permit stabilirea relației victimă-agresor.

Cele mai „periculoase locuri” pentru viața femeilor sunt județele: Iași (35 victime femei decedate violent), Botoșani (33 femei victime ale infracțiunii de omor), Cluj (22 victime femei decedate violent), Ilfov și Vaslui (cu câte 20 femei victime ale infracțiunii de omor).

Cu mențiunea că, în județul Botoșani, din 33 femei decedate ca urmare a unor infracțiuni de omor, 14 au fost ucise de către partenerul intim.

O preocupare distinctă în cazul conferinței a vizat și situația cauzelor în care victimele femei au fost ucise de autori rămași neidentificați (38 femei ucise). (6 victime femei în județul Satu-Mare, 5 în județul Neamț, 4 în județul Argeș, câte 3 victime femei în județele Suceava și Vaslui, câte două victime femei în județele Botoșani, Bacău și Mehedinți, câte o victimă femeie în județele: Maramureș, Sălaj, Iași, Timiș, Hunedoara și Constanța).

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un duhovnic din Botoșani va fi următorul sfânt al României (Video)

Miercuri, 1 Mai 2024
800

Părintele Paisie Olaru de la Sihăstria este unul dintre acei oameni ai bisericii care a schimbat destinul multora. Cei care au bătut drumul Sihăstriei au găsit întotdeauna la Părintele Pai...

In memoriam Prof. Ilarion Mandachi. ”Regret că nu i-am spus tot ce aș fi vrut să-i spun!”

Miercuri, 1 Mai 2024
189

În trecerea inexorabilă a timpului, anii par clipe ce licăresc fugar în existența omenească. Ne naștem sub aureola unei stele în care stă ascuns și sfârșitul ca o dator...

Care este starea lui Florin Piersic, după operația chirurgicală suferită!

Miercuri, 1 Mai 2024
475

Florin Piersic a ajuns la Terapie Intensivă, la Institutul Inimii din Cluj, pentru a fi supravegheat de medici, având în vedere vârsta înaintată şi faptul că are montat un ...