Este, în același timp, un apel la demnitate, valoare primordială a Asociației Moral Compass, organizatorul evenimentului care va avea loc duminică, 10 decembrie, începând cu ora 16:00 la Hotelul Internațional Palas din Iași.
În cadrul acestei Gale vor fi premiați „oameni din zona Moldovei ce lucrează pentru, în sprijinul și pentru demnitatea persoanelor cu dizabilități”, la categoriile: profesor de sprijin, logoped, profesor psihopedagog, terapeut, ca ”ambasadori pentru demnitate”.
Finaliștii categoriilor au fost selectați din peste 250 de nominalizări primite și validate, astfel în finală au intrat câte cinci persoane, dintre care juriile corespunzătoare vor alege laureatul.
Botoșaniul are finaliști la patru dintre cele cinci categorii, după cum urmează:
Categoria Profesor de sprijin:
Maria Achilăriței, profesor la Liceul Tehnologic ”Sfântul Stelian” Botoșani
Paraschiva Ungureanu, profesor la Liceul Tehnologic ”Sfântul Stelian” Botoșani
Mihaela Apostu, expert proiect în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Botoșani
Categoria Logoped:
Cristina Anton, logoped la Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Botoșani
Categoria Profesor psihopedagog:
Iulia Chițac, psihopedagog la Școala Profesională Specială ”Ion Pillat” Dorohoi,
Alina Răileanu, psihopedagog la Liceul Tehnologic ”Sfântul Stelian” Botoșani
Elena Loredana Secrieru, psihopedagog la Liceul Tehnologic ”Sfântul Stelian” Botoșani
Categoria Consilier școlar:
Daniela Buhaschi, profesor consilier la Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Botoșani
”Ne dorim ca această a doua ediție a Galei pentru Demnitate să continue călătoria frumoasă și cu sens începută în Decembrie 2022. Programul ”1000 de ore de terapie” ne-a ajutat să ajungem acolo unde a fost cu adevărat nevoie de noi, însă ne-a și arătat că e nevoie de un efort susținut, pe termen lung, pentru a ne atinge obiectivele. Mai mult decât atât, sperăm ca, la această a doua ediție, să reușim să strângem fondurile necesare pentru înființarea Centrului Compass – un spațiu polivalent în care copiii și tinerii cu dizabilități să beneficieze- gratuit, desigur – de suportul emoțional, material și social de care au nevoie”, precizează organizatorii Asociației Moral Compass.