Rechizite pentru elevi din partea parohiei: ”Satisfacția a venit atunci când am văzut bucuria sinceră pe chipurile copiilor”

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Teofan, aproape 40 de elevi au primit câte un ghiozdan echipat cu rechizite școlare.

Rechizite pentru elevi din partea parohiei: ”Satisfacția a venit atunci când am văzut bucuria sinceră pe chipurile copiilor”

   Foto: doxologia.ro

Și anul acesta, toți elevii înscriși la Grădinița și Școala Primară din Rediu, comuna Răuseni, județul Botoșani, au primit rechizite școlare prin sprijinul Protopopiatului Iași 1 și al Parohiei „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie” Rediu.

Astfel, joi, în ziua Praznicului Înălțării Sfintei Cruci, după Sfânta Liturghie, pr. Justinian Tincu, însoțit de epitropul parohial, dar și de personalul auxiliar al parohiei, s-a deplasat la școala din localitate și a rostit o rugăciune la început de an școlar.

Cu această ocazie, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Teofan, 37 de elevi au primit câte un ghiozdan echipat cu rechizite școlare, din partea Protopopiatului Iași I, prin grija pr. protopop Florin Călugăru.

„Așa cum Mântuitorul a fost Modelul desăvârșit de înțelepciune, bunătate, iubire și milostenie, și noi, creștinii, trebuie să urmăm acest Model atât cât ne este cu putință. Se cuvine să mulțumesc, în numele beneficiarilor, tuturor celor care au făcut posibilă această activitate și care ne ajută în lucrarea pastoral-misionară. Prin acest demers am venit în sprijinul părinților, ajutându-i să ofere copiilor cele necesare pentru școală, am venit în sprijinul copiilor pentru că le-am oferit instrumentele necesare pentru a învăța și am venit și în sprijinul școlii, pentru că elevii vor fi echipați cu rechizitele corespunzătoare. Satisfacția a venit atunci când am văzut bucuria sinceră pe chipurile copiilor. Nădăjduiesc că Dumnezeu va veghea peste acești elevi și le va da înțelepciune, putere de a învăța și creștere frumoasă și creștinească”, a transmis părintele Justinian Tincu, potrivit doxologia.ro.




 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Povestea lui Felix, un motan jucăuș și iubitor, și a pompierilor eroi care l-au salvat!

Sâmbătă, 18 Mai 2024
144

Când nu mai sperau să îl găsească în viață, pașii i-au condus spre fântâna vecinilor. Un mieunat stins era de fapt un strigăt de ajutor... Și cum fântâ...

Matematica are viitor! Elevi excepționali premiați la Concursul „Dimitrie Pompeiu” de la Botoșani (Foto, Video)

Sâmbătă, 18 Mai 2024
523

Competiția, care se adresează elevilor din clasele III-XI, s-a desfășurat sâmbătă, la Școala Gimnazială Nr. 17 din Botoșani.Președintele concursului este, la fel ca în anii t...

Sunați la 112 dacă ați văzut-o pe Petronela-Anca Drăguț, are 17 ani și a dispărut de acasă!

Sâmbătă, 18 Mai 2024
213

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei tinere, de 17 de ani, din satul Călugăreni Noi, comuna Ungureni, care a părăsit domiciliul la data de 18 mai a.c.,  i...