Peste 150 de elevi instruiți de jandarmi pe tema drogurilor și bullying-ului

Peste 150 de elevi instruiți de jandarmi pe tema drogurilor și bullying-ului

Începutul noului an școlar a oferit jandarmilor botoșăneni o nouă oportunitate de a discuta cu elevii Liceului Teoretic „Dr. Mihai Ciucă” Săveni despre prevenirea unor fapte antisociale care ar putea afecta siguranța lor și a mediului școlar.

În această dimineață, 155 de elevi din primul an de liceu au fost informați cu privire la faptele de natură penală și contravențională cu incidență în mediul școlar și consecințele acestora, dar și despre riscurile consumului de substanțe psihoactive atât asupra sănătății, cât și din punct de vedere a pedepselor prevăzute de legislația privind traficul și consumul de droguri.

De asemenea, au fost aduse în discuție subiecte de interes, cum ar fi bullying-ul și urmările negative ale acestuia, iar elevii au primit sfaturi pentru evitarea victimizării și recomandări despre cum trebuie să acționeze atunci când se află în situații cu impact asupra lor din punct de vedere a ordinii și siguranței publice.

Activitățile preventive de acest gen vor fi desfășurate pe întreg parcursul anului școlar, siguranța elevilor și a personalului didactic fiind o prioritate pentru Inspectoratul de Jandarmi Județean Botoșani.

Echipajele de jandarmerie sunt prezente zilnic în apropierea unităților de învățământ din competență, conform prevederilor Planului Teritorial Comun de Acțiune pentru creșterea gradului de siguranță a elevilor și a personalului didactic și prevenirea delincvenței juvenile în incinta și în zonele adiacente unităților de învățământ preuniversitar în anul școlar 2023 - 2024, în județul Botoșani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bogdan Andone răsuflă ușurat după FC Botoșani – CS Mioveni 1-0: „Băieții merită felicitări pentru că au luptat, au crezut!”

Vineri, 17 Mai 2024
174

Bogdan Andone a avut un discurs exuberant după ce FC Botoșani a învins-o pe CS Mioveni, 1-0, în turul barajului pentru menținerea/promovarea în Superliga.Unicul gol al partide...

FC Botoșani - CS Mioveni 1-0! Victorie uriașă pe Municipal. Sperăm la salvare! (foto, video)

Vineri, 17 Mai 2024
270

FC Botoșani a obținut o victorie mare, în disputa cu CS Mioveni. Elevii lui Bogdan Andone au câștigat cu 1-0 manșa tur a barajului de menținere în Liga 1, după un meci în...

50 de tone de deșeuri arse într-un incendiu într-o localitate din Botoșani, pădure la un pas să fie cuprinsă de flăcări!

Vineri, 17 Mai 2024
211

Aproximativ 50 de tone de deșeuri plastice, menajere și vegetale au ars, în această după-amiază, în localitatea Baranca din comuna Hudești. Puțin a lipsit ca flăcările să nu cupr...