12 străini legitimați de polițiștii de imigrări din Botoșani în cadrul unei acțiuni

12 străini legitimați de polițiștii de imigrări din Botoșani în cadrul unei acțiuni

Trei societăți comerciale și trei spații de cazare din municipiul Botoșani au fost verificate ieri de polițiștii de imigrări. 12 străini au fost legitimați, transmite un comunicat din partea Inspectoratului General pentru Imigrări.
 
La data de 13 septembrie 2023, polițiștii din cadrul Biroului pentru Imigrări al Județului Botoșani, în cooperare cu polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani au desfășurat, în municipiul Botoșani, o acțiune pentru prevenirea și combaterea migrației ilegale.
 
În cadrul acțiunii au fost verificate trei societăți comerciale și trei spații de cazare, context în care au fost legitimați 12 străini, toți bărbați, cu vârste cuprinse între 21 și 52 de ani. Dintre persoanele legitimate, șase sunt din Sri Lanka, trei din Nepal și trei din Bangladesh.
 
Din verificări a reieșit că persoanele în cauză au intrat legal în România, în scop de angajare în muncă, iar în urma verificărilor nu au fost constatate încălcări ale legislației în domeniu.
 
Străinilor le-au fost reamintite prevederile OUG nr. 194/2002 privind regimul străinilor în România, cu modificările și completările ulterioare, respectiv drepturile și obligațiile pe care le au pe teritoriul României, dar și riscurile și consecințele la care se expun în cazul în care intenționează să părăsească ilegal teritoriul României, a încheiat sursa citată.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Povestea lui Felix, un motan jucăuș și iubitor, și a pompierilor eroi care l-au salvat!

Sâmbătă, 18 Mai 2024
118

Când nu mai sperau să îl găsească în viață, pașii i-au condus spre fântâna vecinilor. Un mieunat stins era de fapt un strigăt de ajutor... Și cum fântâ...

Matematica are viitor! Elevi excepționali premiați la Concursul „Dimitrie Pompeiu” de la Botoșani (Foto, Video)

Sâmbătă, 18 Mai 2024
469

Competiția, care se adresează elevilor din clasele III-XI, s-a desfășurat sâmbătă, la Școala Gimnazială Nr. 17 din Botoșani.Președintele concursului este, la fel ca în anii t...

Sunați la 112 dacă ați văzut-o pe Petronela-Anca Drăguț, are 17 ani și a dispărut de acasă!

Sâmbătă, 18 Mai 2024
178

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei tinere, de 17 de ani, din satul Călugăreni Noi, comuna Ungureni, care a părăsit domiciliul la data de 18 mai a.c.,  i...