Rămas orfan la doar 10 ani, Valentin își strigă durerea la mormântul mamei: „A murit mama mea!”

Rămas orfan la doar 10 ani, Valentin își strigă durerea la mormântul mamei: „A murit mama mea!”

La doar 10 ani, Valentin, o minune de copil, a rămas orfan de mamă. Este prea mic să înțeleagă gravitatea situație dar totuși destul de matur să perceapă dispariția ei. Durerea i se citește pe chip și în glasul stins. „A murit mama mea!”,atât reușește bietul copil să rostească.

Doar vizitele la mormântul mamei sale îi mai alină dorul de cea care și-a dat ultima suflare cu gândul că lui Valentin îi va fi bine, că va avea o viață mai bună decât cea pe care Dumnezeu i-a împărțit-o ei.

Povestea mamei lui Valentin, răpusă de boală la doar 33 de ani, a început în urmă cu mulți ani. Destinul nemilos al Danielei Nucu a început încă de la naștere, atunci când cea care ar fi trebuit să-i fie mamă a încercat prin diferite mijloace să piardă sarcina.

Acest fapt a provocat copilului un handicap pe viață. Daniela s-a născut cu dispalzie de șold, o boală care i-a afectat mobilitatea întreaga viață. Nu după mult timp, la 6 ani, Daniela  a fost abandonată la orfelinat alături de ceilalți frați, iar de atunci necazurile femeii nu au mai luat sfârșit.

În urmă cu 11 ani, Daniela Nucu a rămas însărcinată dar bucuria nașterii primului și unicului ei copil a fost umbrită de necaz. În timpul sarcinii, femeia a fost diagnosticată cu ciroză hepatică, iar boala s-a agravat la doi ani după ce l-a adus pe lume pe Valentin.

În ultimii ani de viață, sărmana mamă a trecut prin numeroase încercări dar de fiecare dată a încercat să le facă față cu zâmbetul pe buze și cu încrederea că Dumnezeu îi va da sănătate pentru a-i fi alături fiului ei.

Dar nu a fost așa iar la începutul acestei săptămâni Daniela s-a stins sub privirea neputincioasă a copilului ei.

„A murit mama mea, a murit mama mea!”, iar lacrimi de durere  se prelingeau pe fața lui micuță. Doar tatăl lui, Vasile, a rămas acum să-i aline suferința însă durerea care îi macină  trupul firav îl va marca pe viață.

Daniela a murit împăcată. Știa că Valentin va trăi în condiții decente. Știa că oamenii îi vor fi alături și îl vor sprijini așa cum au făcut-o și până atunci. Cu câteva săptămâni înainte să moară, la începutul lunii octombrie, Ioan Ciobanu, un botoșănean stabilit de ani de zile la București, s-a hotărât să renoveze locuința femeii. Până atunci, familia trăia în condiții inumane iar cele mai elemntare lucruri lipseau cu desăvârșire.

În doar câteva săptămâni, o echipă de muncitori coordonată și finanțată de domnul Ciobanu, a reușit să înfăptuiască minuni iar Valentin avea o cameră nouă, fără a mai simți sub tălpi răceala lutului.

Măcar în ultima săptămână de viață, Daniela a fost fericită. Avea tot ceea ce și-ar fi dorit vreodată în afară de timp…Timp pe care Dumnezeu a hotărât să-l petreacă în Cer, alături de El.

Valentin nu are nevoie de bani, are nevoie de mamă, o mamă plecată prea devreme dintre noi.  Însă situația financiară a familiei rămâne în continuare precară. Băiatul are nevoie de ajutorul nostru pentru ca viitorul lui să capete sens.

Persoanele care vor să sprijine această familie sau vor să fie aproape de bietul copil, pot dona în contul pus la dispoziție de Vasile Glavan, tatăl micuțului:

IBAN: RO92 CECE C001 9463 4000 4411

Mai multe detalii despre acest caz puteți obține la numărul de telefon 0784.786.661 - Glavan Vasile.

(Anca Savel)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Săveni a fost capitala multiculturalității de Ziua Națională

Joi, 2 Decembrie 2021
491

Orașul Săveni a fost capitala multiculturalității, miercuri, de Ziua Națională a României, găzduind un conglomerat de evenimente artistice, o lansare de carte și activități festive div...

Dramatic: Un botoșănean luptă să trăiască, după ce a fost înjunghiat de un coleg de muncă

Joi, 2 Decembrie 2021
1037

Un bărbat de 46 de ani, din Botoşani, se zbate între viaţă şi moarte, după ce a fost înjunghiat în gât de un coleg de muncă. Conflictul a avut loc în curtea unei s...

APIA așteaptă cererile de ajutor de stat în sectorul creșterii animalelor pentru anul 2022

Joi, 2 Decembrie 2021
122

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (A.P.I.A.) Centrul Judetean Botosani informează că în perioada 01 - 15 decembrie 2021 se depun la centrele judeţene ale Agenţiei de P...