Percheziții DIICOT într-un dosar de trafic de droguri. Doi tineri au fost reținuți (video)

Percheziții DIICOT într-un dosar de trafic de droguri. Doi tineri au fost reținuți (video)

Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate și procurorii Biroului Teritorial al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) au efectuat, marți și miercuri, cinci percheziții domiciliare, în municipiul Dorohoi și localitatea Hudești, într-un dosar de trafic de droguri, transmite Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ).

Potrivit sursei citate, din cercetări a reieșit că, începând cu luna iunie, cinci tineri, cu vârstele cuprinse între 17 și 35 de ani, ar fi înființat o cultură de cannabis în comuna Hudești, la locuința unuia dintre ei, cu scopul de a comercializa inflorescențele.

„În urma perchezițiilor, au fost ridicate 6 telefoane mobile, 4 carduri SIM, peste 500 de grame de cannabis, o pipă, un cântar și un grinder. Față de doi tineri, de 23 și 17 ani, a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând a fi prezentați Tribunalului Botoșani, cu propunerea de arestare preventivă”, precizează IPJ Botoșani.

Persoanele în cauză sunt cercetate pentru constituirea unui grup infracțional organizat și de cultivare, deținere, transport și vânzare de droguri de risc, fără drept.

În cadrul acțiunii, polițiștii au beneficiat de sprijinul jandarmilor.

„Pe parcursul întregului proces penal, persoanele bănuite beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, menționează anchetatorii.


 

 

Spune-ne opinia ta