Sprijin financiar pentru elevii cu deficiențe de vedere din Botoșani

Sprijin financiar pentru elevii cu deficiențe de vedere din Botoșani

Preșcolarii și elevii cu deficiențe de vedere, provenind din familii defavorizate din municipiul Botoșani, vor primi sprijin financiar pentru achiziționarea ochelarilor necesari. Direcția de Asistență Socială (DAS) din cadrul Primăriei va acorda tichete în valoare de 500 de lei, prevede un proiect de hotărâre adoptat, joi, de Consiliul Local (CL).

Potrivit actului normativ, sunt eligibile persoanele care împlinesc, în cursul anului școlar, vârste cuprinse între 4 și 18 ani, cu condiția ca familia să dovedească venituri de maximum 1,6 ori indicatorul social de referință (ISR), adică până la 800 lei per membru, să nu dețină alte imobile în afara domiciliului sau terenuri mai mari de 1.000 de metri pătrați intravilan, respectiv 2.000 de metri pătrați extravilan. Toate criteriile pe care solicitanții trebuie să le îndeplinească în vederea obținerii sprijinului, pot fi consultate în Regulamentul publicat pe site-ul Primăriei

Tichetele vor fi puse la dispoziția DAS de o companie aflată în parteneriat cu unități de optică medicală din municipiul Botoșani, care trebui să prezinte un portofoliu de oferte. În urma procedurii de achiziție, structura specializată a Primăriei se va ocupa de anchetele sociale, validarea dosarelor și distribuirea tichetelor, pe bază de borderou. 

Ajutorul va fi acordat anual, în funcție de numărul de solicitări și de rezultatul evaluării acestora, în limita bugetului alocat acțiunii.

Proiectul a fost inițiat de către primarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei.

 

Spune-ne opinia ta