Polițiștii rutieri au aplicat 16 amenzi unor utilizatori ai trotinetelor electrice

Polițiștii rutieri au aplicat 16 amenzi unor utilizatori ai trotinetelor electrice

Polițiștii rutieri au aplicat, marți, 16 sancțiuni contravenționale de peste 6.000 de lei, în rândul utilizatorilor trotinetelor electrice puse în circulație în municipiul Botoșani, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ), Delia Nenișcu.

Potrivit sursei citate, abaterile constatate au fost lipsa vestelor reflectorizante pe timp de noapte, lipsa actului de identitate, transportarea unui pasager și lipsa mijloacelor de iluminare pe timp de noapte.

Pentru a conduce o trotinetă electrică pe drumurile publice, conducătorul acesteia trebuie să aibă vârsta minimă de 14 ani. Cei care au vârsta cuprinsă între 14 și 16 ani au obligația de a purta casca de protecție. Pe timp de noapte, toți cei care se deplasează cu trotinete electrice au obligația de a purta vesta reflectorizant-fluorescentă. Este interzisă transportarea unor pasageri pe trotineta electrică”, a transmis Nenișcu.

Reprezentanta IPJ a adăugat că trotinetele electrice se conduc numai în aliniament pe drumurile publice, iar schimbarea direcției de mers se face prin deplasarea conducătorilor pe lângă acestea, cu respectarea regulilor privind circulația vehiculelor trase sau împinse cu mâna.

„Conducătorii trotinetelor electrice nu se vor deplasa pe trotuare, dacă acestea nu sunt prevăzute cu pistă pentru biciclete. In acest caz se vor deplasa doar pe drumul public. Cei care nu respectă aceste reguli riscă amenzi cuprinse între 580 de lei și 1.160 de lei”, menționează Delia Nenișcu.

 

Spune-ne opinia ta