Povestea sfâșietoare a unei tinere familii, care se luptă să își salveze copilul. Matei a fost diagnosticat cu trombocitopenie severă

Povestea sfâșietoare a unei tinere familii, care se luptă să își salveze copilul. Matei a fost diagnosticat cu trombocitopenie severă

Pentru o familie de tineri, ziua de 13 a fost și va rămâne o zi cu ghinion. Asta după ce pe 13 noiembrie, Mădălina și Cătălin Costea, în vârstă de 23, respectiv 25 de ani, au ajuns la spital cu băiețelul lor, după ce acestuia au început să îi apară pete și vânătăi pe tot corpul.

Matei Costea s-a născut sănătos acum patru, însă cu câteva luni în urmă starea lui de sănătate a început să dea semne că ceva este profund în neregulă.

Tinerii părinți au sperat să fie ceva minor, însă medicii le-au dat o veste neașteptată. Chiar ei înșiși au fost șocați să afle că numărul trombocitelor băiețelului ajunsese la numai 3.000, în condițiile în care un om normal are între 150.000 și 350.000/microlitru de sânge.

„Așa a fost diagnosticat Matei cu trombocitopenie severă, o boală care îl expune riscului de hemoragii spontane. Ca să vă dați seama, scăderea sub 20.000 de trombocite poate fi fatală oricui, iar micuțul avea doar 3.000 când a ajuns la spital! După câteva zile de tratament am fost externați cu 67.000 de trombocite, iar pe data de 19 s-a constatat că au scăzut iar la 3.000. După mai multe investigații și analize am primit diagnosticul de trombocitopenie imună”, a povestit Mădălina, mama lui Matei.

Disperați să-și salveze singurul copil, Mădălina și Cătălin l-au dus pe băiat la o clinică din Turcia, unde au cheltuit deja 35.000 de dolari pe diverse tratamente menite să-i țină afecțiunea sub control.

Este o boală cu potențial letal, iar drumul către vindecare este unul lung și foarte costisitor. Cel mai probabil, spun reprezentanții Asociației „Salvează o Inimă”, că următoarele costuri vor fi similare celor de până acum, iar cei doi tineri nu au cum să le acopere. Mădălina este studentă, iar tatăl este muncitor cu ziua în construcții, motiv pentru care abia reușesc să se întrețină singuri.

„Această familie tânără, aflată la început de drum în viață, întâmpină deja o criză majoră. Pe lângă boala copilului, neputința de a strânge banii pentru a-l scoate în afara pericolului de moarte îi macină puternic pe părinți. De unde să obțină atâția bani? Unde să ceară, cine le va da? Sunt întrebări care îi frământă zi și noapte și nu știu cum o vor scoate la capăt ca să evite tragedia vieții lor”, au declarat reprezentanții Asociației „Salvează o Inimă”.

Neștiind ce să mai facă și de la cine să ceară ajutor, au hotărât să îi ceară ajutorul președintelui Asociației „Salvează o Inimă”, lui Vlad Plăcintă.

„Pe fondul acestei situații care le-a zdruncinat viața, ne-au cerut ajutorul și speră că împreună vom dona pentru Matei. Orice sumă virată în conturile Asociației „Salvează o inimă” înseamnă continuarea tratamentelor care îl pot salva pe băiețel. E prea mic să lupte singur cu un dușman atât de puternic, iar noi suntem prea mari în putere pentru a fi indiferenți față de suferința lui. Împreună îl putem salva pe Matei”, a spus Vlad Plăcintă.

Cei care doresc să îi ajute pe tinerii părinți pot dona în conturile deschise de către Asociație, cu mențiunea Costea Matei.

Denumire entitate:  Asociația „SALVEAZĂ O INIMĂ”

Cod de înregistrare fiscală: 31015982

Cont (IBAN) bancar:

Cont RON: RO05BTRL00701205W82870XX

Cont Euro: RO28BTRLEURCRT00W8287001

COD SWIFT: BTRLRO22

COD BIC: BTRL

Banca Transilvania Botoșani

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Târgul Liceelor la Botoșani, dedicat elevilor de clasa a VIII-a. Președinte CJE: „Totdeauna să vă urmați pasiunea și să credeți în voi” (foto, video)

Vineri, 17 Mai 2024
1184

Vineri a debutat ediția 2024 a Târgului Liceelor la Botoșani și Dorohoi. Evenimentul s-a desfășurat în două locații în același timp: în Sala de Sport a Colegiului Tehni...

Bursa locurilor de muncă la Botoșani, sute de șomeri au fost prezenți! Director AJOFM: „Sperăm să aveți un statut schimbat pe piața muncii!” (foto, video)

Vineri, 17 Mai 2024
638

Vineri dimineață, la Sala Polivalentă „Elisabeta Lipă” din municipiul Botoșani s-a desfășurat Bursa Locurilor de Muncă.Evenimentul este organizat de Agenția Județeană pentru...

Unul dintre microbuzele școlare electrice destinate elevilor din mediul rural a fost prezentat, marți, la Botoșani! (foto, video)

Marţi, 14 Mai 2024
915

Marți dimineață, în Piața Revoluției din municipiul Botoșani a fost făcută prezentarea unuia dintre microbuzele școlare electrice care vor ajunge în comunele din județul Botoșan...