Polițiștii au deschis 17 dosare penale și au aplicat aproape 80 de amenzi într-o singură zi

Polițiștii au deschis 17 dosare penale și au aplicat aproape 80 de amenzi într-o singură zi

La data de 10 ianuarie 2023, în cadrul acțiunilor desfășurate, polițiștii botoșăneni au aplicat 78 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 28.000 de lei, au intervenit la 37 de evenimente, majoritatea sesizate prin apel la 112, iar în urma intervențiilor au fost întocmite 17 dosare penale.

De asemenea, au fost desfășurate activități de prevenire și combatere a accidentelor rutiere, în cadrul cărora au fost reținute 6 certificate de înmatriculare și 8 permise de conducere.

Inspectoratul de Poliție Județean Botoșani reamințește conducătorilor auto implicați într-un accident de circulație în urma căruia a rezultat decesul sau vătămarea integrității corporale ori a sănătății unei persoane, că au următoarele obligații:

Să ia măsuri de anunțare imediată a poliției
Să nu modifice sau să șteargă urmele accidentului
Să nu părăsească locul faptei

Este interzis oricărei persoane:

Să schimbe poziția vehiculului implicat într-un accident de circulație în urma căruia a rezultat moartea sau vătămarea corporală ori a sănătății uneia sau a mai multor persoane
Să modifice starea locului
Să șteargă urmele accidentului fără încuviințarea poliției care cercetează accidentul

Orice persoană care este implicată sau are cunoștință de producerea unui accident de circulație în urma căruia a rezultat decesul sau vătămarea integrității corporale ori a sănătății uneia sau a mai multor persoane, precum și în situația în care în eveniment este implicat un vehicul care transportă mărfuri periculoase este obligată să anunțe de îndată poliția sau să apeleze numărul național unic pentru apeluri de urgență 112, existent în rețelele de telefonie din România.

Inspectoratul de Poliție Județean Botoșani promovează spiritul civic și mulțumește cetățenilor care își asumă un rol activ în viața comunității și vin în sprijinul oamenilor legii.

(Comunicat IPJ Botoșani)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Post vacant într-o parohie din Botoșani, se caută preot pentru 230 de familii!

astăzi, 12:42
260

Mitropolia Moldovei și Bucovinei a actualizat, pe 3 mai 2024, lista cu parohiile vacante pentru care pot opta pentru transfer doar preoții din cadrul Eparhiei Iașilor care întrunesc condiții...

Focul pus cu intenție a distrus tone de furaje, pompierii au reușit să salveze casa și animalele!

astăzi, 10:52
285

Pompierii botoșăneni au fost la datorie 24 de ore din 24 pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență, produse la nivel local....

Cuvintele inspiraționale ale unui profesor din Botoșani către elevul său olimpic: ”În clipele când îți scriu aceste rânduri…” (Foto)

astăzi, 09:35
1141

Or Botoșanii dispun de o bogăție uriașă. Începând cu cele mai importante colegii și terminând școala din ultimul cătun al județului, găsim profesori dedicați, dispuși să...