Peste 50 de botoșăneni amendați pentru nepurtarea măștii de protecție

Peste 50 de botoșăneni amendați pentru nepurtarea măștii de protecție

În ultimele 24 de ore, sub autoritatea Instituției Prefectului, forțele de ordine din Botoșani au continuat acțiunile pentru verificarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, în zonele aglomerate dar și mijloace de transport în comun. Au fost aplicate sancțiuni de peste 15.000 de lei, conform Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ).

Potrivit instituției, au fost controlate peste 118 de societăți comerciale și persoane fizice autorizate, precum și 65 de mijloace de transport în comun.

„Echipele de control au aplicat 52 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de peste 15.000 de lei, dintre acestea, 36 de sancțiuni au fost aplicate persoanelor care nu purtau mască de protecție în locurile în care acest lucru era obligatoriu și 15 sancțiuni pentru nerespectarea interdicției privind deplasarea”, a transmis IPJ printr-un comunicat.

Verificările sunt efectuate de polițiști, jandarmi, polițiști locali, polițiști de frontieră, lucrători din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență, precum și specialiști din cadrul Direcției de Sănătate Publică, Direcției Sanitar Veterinară, Inspectoratului Teritorial de Muncă și Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului.

„Recomandăm cetățenilor să păstreze distanțarea fizică, să poarte masca de protecție, să nu se expună la riscuri!”, reiterează instituția citată.

(editat de R.A.)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Te plimbi prin parc? Atenție la păsările ocrotite de lege. Ce facem cu un ciuf de pădure căzut din cuib! (Foto, Video)

astăzi, 11:26
71

În perioada primăverii, când puii de ciuf încep primele lecții de zbor, se întâmplă des ca aceștia să cadă pe pământ.Uneori se rănesc, astfel că este n...

Programul complet pentru Zilele Municipiului Botoșani, când urcă pe scenă Carla`s Dreams și Ștefan Bănică!

astăzi, 11:18
215

Deschiderea oficială a evenimentului are loc pe 9 mai, începând cu ora 18:00. Botoșănenii și nu doar se pot bucura de street food, parc de distracții și muzică în aer lib...

Au început pregătirile pentru a XVII-a ediție a Târgului Meșterilor Populari la Botoșani!

astăzi, 10:52
98

În perioada 10 – 12 mai, pe Pietonalul „Unirii” din Botoșani are loc cea de-a XVII-a ediție a Târgului Meșterilor Populari. Evenimentul este organizat de Centrul Jude...