Aproape 60 de contravenții sancționate pentru combaterea coronavirusului

Aproape 60 de contravenții sancționate pentru combaterea coronavirusului

În ultimele 24 de ore, sub coordonarea Instituţiei Prefectului, lucrătorii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) din Botoșani au organizat șase acțiuni punctuale pentru verificarea respectării măsurilor anti-COVID. Au fost aplicate aproape 60 de amenzi, în valoare cumulată de peste 16.000 de lei.

Potrivit IPJ, au fost verificate 135 de societăți comerciale și au fost controlate 59 de vehicule destinate transportului public în comun.

„Pentru abaterile constatate, au fost aplicate 59 de sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 16.000 de lei, din care 42 de sancţiuni au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor individuale de protecţie, iar 13 sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea”, a rezumat Delia Nenișcu, reprezentata instituției.

Conform acesteia, astfel de acţiuni vor fi desfăşurate zilnic şi în perioada următoare.

„Recomandăm tuturor cetăţenilor să păstreze distanțarea fizică, să poarte masca de protecție şi să nu se expună la riscuri!”, a mai precizat Nenișcu.

Acțiunile se derulează atât în sistem propriu, cât și integrat, alături de jandarmi, polițiști locali, polițiști de frontieră, lucrători din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență, precum și specialiști ai Direcției de Sănătate Publică, ai Direcției Sanitar Veterinară, din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă și al Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului.

 

Spune-ne opinia ta