Peste 300 de efective polițienești vor scana întregul județ. „Nu se va arăta toleranță”, în acest weekend

Peste 300 de efective polițienești vor scana întregul județ. „Nu se va arăta toleranță”, în acest weekend

Peste 300 de efective ale forțelor de ordine vor acționa, în întreg județul Botoșani, în acest week-end, pentru a preveni comportamente solciale care contravin prevederilor în vigoare, în contextul pandemiei, anunță joi Delia Nenișcu, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ).

Potrivit sursei citate, în aceste zile, se acționează cu efective mărite, astfel că, doar în municipiul Botoșani, aproximativ 100 de forțe de ordine vor fi zilnic în stradă.

„Ne apropiem de 1 Mai care, pe lângă Ziua Internaţională a Muncii, este şi o zi marcată prin ieşiri la iarbă verde, grătare şi petreceri. Anul acesta, toţi trebuie să abordăm altfel 1 Mai şi să respectăm distanţarea socială, restricțiile prevăzute de Ordonanţele Militare şi să rămânem acasă”, a precizat Nenișcu.

Accesul este restricționat în zonele cunoscute ca atractive pentru ieșirea la iarbă verde, precum zona Pacea, Baisa, Ipotești etc.

„Echipajele de poliție  rutieră și ordine publică, împreună cu jandarmi, polițiști locali și militari, vor supraveghea toate aceste zone, unde tradițional se încing grătarele”, mai spune Delia Nenișcu. 

Sancțiunile pentru nerespectarea Ordonanțelor Militare în vigoare sunt de la 2.000 la 20.000 de lei.

„Atragem atenţia că nu vor fi tolerate abaterile de la normele de convieţuire socială sau încălcările prevederilor Ordonanţelor Militare. Nu se va arăta toleranţă faţă de cei care nu inţeleg să respecte eforturile colective depuse în vederea reducerii numărului de îmbolnăviri cauzate de COVID-19, faţă de persoanele care cu bună ştiinţă nu vor înţelege că de data aceasta vom sărbatori acasă, doar în familie”, mai subliniază reprezentantul IPJ Botoșani.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

CFR Cluj – Sepsi, astăzi de la ora 21:00

astăzi, 16:53
14

CFR Cluj și Sepsi se întâlnesc în această seară în etapa a șaptea a play-off-ului Superligii.Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!Î...

Credincioșii dorohoieni, pelerini în Sâmbăta lui Lazăr (Foto)

astăzi, 16:52
31

Cu multă bucurie, preoții și credincioșii din orașul Dorohoi și din împrejurimi au participat mai întâi la Vecernia Intrării Domnului în Ierusalim.După slujba Vecer...

Cu botoșăneanca Simona Radiș în barcă: România câștigă Aurul la ”proba-regină” de 8+1, la Europenele din Ungaria!

astăzi, 16:08
64

Echipajul de 8+1 al României, format din Magdalena Rusu, Roxana Anghel, Adriana Adam, Maria Lehaci, Mădălina Bereș, Amalia Bereș, Ioana Vrânceanu, Simona Radiș și Victoria Petreanu a adus ță...