Pericole în trafic. Trei șoferi au fost dați jos de la volan de polițiști, în weekend

Pericole în trafic. Trei șoferi au fost dați jos de la volan de polițiști, în weekend

Trei șoferi au fost depistați la volan în relativă stare de ebrietate, în weekend, pe drumuri din județul Botoșani, potrivit unui comunicat emis de Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ). Doi dintre aceștia aveau deplasări sinuoase, fiind reclamați prin apel la 112 de către alți participanți la trafic.

Sursa citată afirmă că, sâmbătă, Poliția Municipiului Dorohoi a fost sesizată, prin apel la numărul unic pentru situații de urgență, cu privire la faptul că dinspre localitatea Roma înspre municipiul Dorohoi circulă un autoturism al cărui conducător auto se află sub influența băuturilor alcoolice.

„Echipajul de poliție care a interceptat în trafic autoturismul respectiv, a stabilit identitatea conducătorului auto în persoana unui bărbat de 46 de ani din municipiul Dorohoi. Fiind testat cu aparatul alcooltest, valoarea rezultată a fost de 0,57 mg/l alcool pur în aerul expirat”, precizează agentul principal Delia Nenișcu, purtătorul de cuvânt al IPJ Botoșani.

Duminică, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au oprit în trafic, pe drumul național DN 29, pe raza localității Răchiți, un autoturism care avea o deplasare sinuoasă.

„În urma verificărilor efectuate s-a stabilit identitatea conducătorului auto în persoana unui tânăr de 32 de ani, din comuna Unțeni. Fiind testat cu aparatul alcooltest, valoarea rezultată a fost de 0,81 mg/l alcool pur în aerul expirat”, arată Delia Nenișcu.

În aceeași zi, polițiștii din cadrul Biroului Rutier au fost sesizați prin apel 112 cu privire la faptul că pe ruta Trușești-Botoșani se deplasează un autoturism, al cărui conducător auto, se află sub influența băuturilor alcoolice.

„Polițiștii au interceptat în trafic autoturismul respectiv, pe strada I.C. Brătianu, din municipiul Botoșani, stabilind identitatea conducătoarei auto în persoana unei tinere de 21 de ani, din orașul Flămânzi. În urma testării cu aparatul alcooltest, valoarea rezultată a fost de 0,52 mg/l alcool pur în aerul expirat”, afirmă reprezentanta IPJ Botoșani.

În toate cele trei cazuri, cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

 

Spune-ne opinia ta