Patron botoșănean amendat cu 10.000 de lei, din cauza unui muncitor străin!

Un agent economic din județul Botoșani a fost amendat de inspectorii de muncă în urma unui control.

Patron botoșănean amendat cu 10.000 de lei, din cauza unui muncitor străin!

În perioada  07-13 decembrie 2017 s-a  desfăşurat campania națională privind verificarea modului în care angajatorii români respectă prevederile legale  referitoare  la  legislaţia  muncii  şi  la  regimul  juridic  aplicabil  străinilor  pe teritoriul  României.

La nivelul județului Botoșani  au fost efectuate un număr de 14 controale din care 9 comune cu  Inspectoratul General pentru Imigrări (IGI). Au fost dispuse un număr de 5 măsuri, o persoană fiind depistată la muncă fără aviz de angajare. Au fost sancţionaţi doi angajatori, fiind aplicată o sancţiune cu avertisment şi o amendă în valoare de 10.000 lei.

Cetăţenii străini non UE, pot desfăşura activităţi lucrative pe teritoriul României în condiţiile impuse de Ordonanţa 25/2014 privind încadrarea în muncă şi detaşarea străinilor pe teritoriul României şi cu respectarea prevederilor Codului muncii, republicat cu modificările şi completările ulterioare.

Prin actele normative emise în acest sens, angajatorii români au obligaţia ca înaintea primirii la muncă a cetăţenilor  străini non UE să obţină aviz de angajare, eliberat de structurile Inspectoratului General de Imigrări (I.G.I) şi să întocmească contract individual de muncă cu respectarea Codului muncii, republicat cu modificările şi completările ulterioare.

Totodată, potrivit Programului – cadrul de acţiuni al Inspecţiei Muncii pe anul 2017, printer Campaniile naţionale programate pentru identificarea şi combaterea muncii nedeclarate, se regăseşte şi acţiunea pentru prevenirea şi combaterea muncii nedeclarate a străinilor pe piaţa muncii din România.


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Candidații PSD pentru Consiliul Județean Botoșani: De la politicieni de carieră la profesori și antreprenori! (Foto)

astăzi, 19:48
181

Candidatul PSD pentru președinția Consiliului Județean Botoșani este Lucian Trufin, acesta regăsindu-se și pe lista de candidați pentru consilieri județeni, pe poziția a doua.Lista pentru...

„Gluma” despre moldoveni i-ar putea aduce sancțiuni lui Marcel Ciolacu!

astăzi, 18:31
163

A fost depusă o plângere la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării. Liderul PSD ar putea fi amendat, dacă CNCD va considera că a greșit.„Am depus o plângere la ...

CFR Cluj – Sepsi, astăzi de la ora 21:00

astăzi, 16:53
36

CFR Cluj și Sepsi se întâlnesc în această seară în etapa a șaptea a play-off-ului Superligii.Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!Î...