Monstruos: Fetița de 11 ani din Botoșani, abuzată sexual de propriul bunic cu știința părinților

Este anchetă într-o comună din județul Botoșani, după ce o copilă în vârstă de 11 ani ar fi fost abuzată sexual de bunicul ei. Grav este că faptele ar fi ajuns încă de acum doi ani la urechile părinților, însă aceștia au tăcut. 

Monstruos: Fetița de 11 ani din Botoșani, abuzată sexual de propriul bunic cu știința părinților

Familia era în atenția autorităților locale pentru alte probleme, însă Asistența Socială nu a făcut nimic.

În comuna de lângă Botoșani, familia cu doi copii era cunoscută cu probleme. Atât părinții copilei abuzate, cât și bunicul fetitei, un bărbat în vârstă de 71 de ani, sunt mari consumatori de băuturi alcoolice.

Potrivit stirileprotv.ro, victima ar fost obligată, încă de acum doi ani, să doarmă dezbrăcată cu bătrânul, care o atingea în zonele intime.

În cele din urmă, tatăl este cel care a sunat  la 112. Iar din ceea ce le-a spus polițiștilor reiese că atât el, cât și soția știau despre suferințele îndurate de fetiță. Dar au păstrat tăcerea.

Tot de acum doi ani, și Asistența Socială din comună trebuia să monitorizeze familia, pentru că mama copilei avea un ordin de protecție din cauza bătăilor primite de la soț.

Numai că autoritatea locală s-a mulțumit cu o anchetă socială din birou și, spune primarul, cum fetițele nu erau bătute, nu a fost sesizată mai departe Protecția Copilului.


”Fetița a fost obiectul unui abuz de natură sexuală”

Voicu Murariu, primar: Nu am știut că fetele sunt în pericol. Chiar dacă între părinți erau bătăi, fetele nu au fost agresate.

Reporter: Totuși, acolo un abuz psihic există.

Voicu Murariu: Psihic, normal. Când ești copil și vezi că părinții se bat și țipă, normal că ești afectat.

Reporter: În condițiile astea, nu ați sesizat DGASPC?

Voicu Murariu: Eu, personal, nu am fost acasă la această familie.

Reporter: Dar Asistența Socială?

Voicu Murariu: Nu știu, nu mi-a spus.

Acum, fata se află într-un centru social și a început un program de consiliere psihologică. Cel mai probabil, în zilele următoare, și sora ei, o adolescentă de 15 ani, va fi luată din familie și adusă în centrul respectiv.

Alexandru Colbu, director adjunct DGASPC Botoșani: ”Din primele audieri a rezultat că, într-adevăr, fetița a fost obiectul unui abuz de natură sexuală. Atunci când copiii aceștia cresc într-un mediu abuzator sau sunt neglijați, nu este suficient că nu erau bătuti, ar fi trebuit să fim sesizați pentru că am fi făcut o evaluare”.

Daniela Mitrofan, psiholog: ”Prima dată când se află despre un abuz este important ca autoritățile, familia, să extragă copilul din mediul respectiv, tocmai pentru a nu-l traumatiza. Cu cât copilul stă mai mult, cu atât trauma este mai profundă, e nevoie de mult mai mult de lucru și rănile emoționale sunt imense”.

Bunicul fetei a fost arestat pentru 30 de zile. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

”LOC DE DAT CU ... EPIGRAMA” - 300

astăzi, 08:41
13

Georgică Manole, în recentul volum, publicat la Editura Stef, Iași, ”Cu, de, la, în, pe, prin, sub, către, contra... cărților epigramiștilor”, zici - undeva - că ”...

Eduard Florescu rupe tăcerea după acuzațiile de blat: ”Oameni de nimic!”

astăzi, 08:12
100

Dinamo a avut de suferit cel mai rău de pe urma acestui rezultat pentru că a coborât pe loc direct retrogradabil, iar suporterii au răbufnit. Ulterior, pe rețelele sociale, a părut un scurt...

Calendar ortodox: Cinstim astăzi Învierea Domnului (Sfintele Paşti)

astăzi, 07:58
19

Numim sărbătoarea de azi Paști, după cuvântul care în vechiul grai evreiesc însemnează trecere; fiindcă aceasta este ziua în care Dumnezeu a adus, la început, lumea...