Moartea lui Andrei, un semnal de alarmă: ”Hai să nu ne mai grăbim atât în viața asta și să vrem să trecem prin ea atât de repede!”

La doar 35 de ani, inima lui Andrei a încetat să mai bată. Totul s-a oprit duminică seara, la Baisa. Un moment fatal, o clipă de neatenţie şi o viaţă curmată pe asfalt.

Motocicleta pe care se afla tânărul s-a izbit în plin de un autoturism condus de o tânără de 21 de ani, care se afla în maşină cu mama sa. Ambele femei au ajuns la spital. Impactul a fost atât de puternic, încât motocicleta pe care se afla Andrei a fost aruncată la 100 de metri distanţă. Motociclistul a fost găsit în stare inconştientă şi nu a răspuns manevrelor de resuscitare…

”Fata de la volan (21 ani, începătoare, avea încă bulina galbenă pe lunetă): L-am văzut că vine, dar am crezut ca am timp".

Moartea lui Andrei a produs multă durere, dar a stârnit și reacții cu privire la accidentele în care sunt implicați tot mai mulți motocicliști, nu puțini dintre ei pierzându-și viața. O astfel de reacție a fost postată pe rețelele de socializare, pe un grup destinat șoferilor din Botoșani:

”Astăzi Andrei nu mai este, el nu a mai avut timp, nu a avut timp nici sa ocolească, nici sa frâneze, nici sa reacționeze în vreun fel, a culcat motorul și a sperat sa scape cu zgârieturi, că în momentul când ești față în față cu moartea, numai el știe cum a fost, nu a mai avut timp nici sa ajungă alături de prieteni, care îl așteptau, nu a mai avut timp să își ia rămas bun de la familie sau de la cei dragi, nu a mai avut timp să își ducă la bun sfârșit toate planurile mărețe pe care și le-a propus la vârsta de 35 de ani, nu a mai avut timp să își trăiască anii frumoși care urmau... toate astea pentru o neacordare de prioritate, pentru un 10-20 secunde de așteptare.

Hai să nu ne mai grăbim atât în viața asta și să vrem să trecem prin ea atât de repede, să nu mai grăbim lucrurile și să credem că avem timp să le facem pe toate, hai să oferim timp celorlalți din jur, hai să nu lăsăm timpul să treacă pe lângă noi și să realizam după aia că pleacă persoane dragi de lângă și nu am avut timp pentru ei.

Acest mesaj e anonim pentru a nu judeca sau pentru a crede că am ceva cu persoana de la volan, că și ea cu siguranță are traumele ei și îl are pe conștiință toată viața și nu este ușor.

Acest mesaj are scop de a ne face mai atenți în trafic și să oferim mai mult timp celor din jur, în special motocicliștilor, că dacă era cu 100 km/h sau 150km/h un autoturism, cu siguranță nu mai risca cu timpul, dar fiind motor, "lasă că am timp", încă nu avem educație în trafic pentru motocicliști”.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Examenul național de definitivat la Botoșani: Peste 100 de candidați înscriși, unde are loc examenul!

astăzi, 11:14
13

La nivelul județului Botoșani, proba scrisă din cadrul examenului național pentru definitivare în învățământ, sesiunea 2024, se va desfășura miercuri, 24 iulie 2024, î...

Experiența unui tânăr agronom din Botoșani în Noua Zeelandă: ”Am învățat cum să lucrez cu sisteme de irigații, utilaje și softuri noi!”

astăzi, 10:50
36

Ștefan Emanuel Covaliu, un tânăr 24 de ani din Dorohoi, masterand al Facultății de Agricultură USV Iași, a ajuns în Noua Zeelandă la o multinațională care se clasează în to...

„Taxa pe lux” în România. ANAF anunță cum vor fi impozitate casele şi maşinile!

astăzi, 10:19
149

„Taxa pe lux” a intrat în vigoare şi casele/apartamentele mai scumpe de 500.000 de euro trebuie declarate la Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) până la fina...