„Materna Botoșani”. Zeci de femei însărcinate au primit sprijin financiar în prima lună de derulare a programului

„Materna Botoșani”. Zeci de femei însărcinate au primit sprijin financiar în prima lună de derulare a programului

Peste 30 de femei însărcinate au primit vouchere de 2.000 de lei prin programul „Materna”, demarat de Primăria municipiului Botoșani la începutul acestei luni. Sprijinul financiar vizează cheltuielile cu eventuale tratamente și analize medicale necesare pe perioada gravidității.

„Deja am acordat primele vouchere, pentru 33 de beneficiare. 19 sunt înscrise în etapa I, în perioada prenatală cu sarcină în săptămâna a zecea, iar 14 sunt înscrise în excepțiile prevăzute în regulament, potrivit cărora, în termen de 30 de zile de la data demarării programului, femeile însărcinate în săptămânile 24-30 vor putea beneficia de cele două vouchere în valoare de 2.000 de lei, care se acordă o singură dată, în baza unei cereri”, a declarat primarul Cosmin Andrei.

Pentru programul „Materna Botoșani” s-au alocat 280.000 de lei din bugetul local, bani suficienți pentru sprijinirea a 140 de femei însărcinate. Dacă cererea va depăși estimările, fondurile vor fi suplimentate.

„Am demarat acest program social pentru a susține natalitatea, pentru că la fel ca în alte municipii de județ sau localități din țară ne confruntăm și noi cu un fenomen migraționist, care a determinat scăderea numărului populației la o valoare de 90.000 de locuitori”, a adăugat Andrei.

 

Spune-ne opinia ta