Lemne pentru foc asigurate de municipalitatea botoșăneană: Care sunt condițiile!

Primăria Botoșani este pregătită să asigure lemne pentru foc și în sezonul rece 2024 – 2025, deoarece dispune de o cantitate însemnată de material lemnos rezultat din toaletări și tăieri de arbori.

 

În condițiile în care unii botoșăneni deja s-au interesat dacă va mai fi continuată această formă de ajutor, edilii au decis ca Direcția de Asistență Socială să înregistreze solicitările chiar din debutul lunii octombrie. 

Ajutorul este destinat persoanelor care locuiesc în case unde unica sursă de încălzire funcționează pe lemne. Totodată, titularul cererii sau membrii familiei acestuia trebuie să aibă doar o locuință și să nu dețină bunuri cuprinse în lista celor care conduc la excluderea acordării ajutorului pentru încălzirea locuinței, conform anexei 4 la Normele metodologice de aplicare a prevederilor Legii privind venitul minim de incluziune, cu modificările și completările ulterioare.  Lemnele se asigură cu condiția ca venitul net lunar pe membru de familie să nu depășească 1.386 de lei, respectiv 2.053 de lei, în cazul persoanelor singure.

Cererile se depun la sediul Direcției de Asistență Socială, pe strada Săvenilor, la nr.12. După înregistrarea acestora, se fac anchete sociale pentru verificarea celor declarate de solicitanți. Ajutorul constă în asigurarea a câte 1,5 metri cubi de lemne pentru foc pentru fiecare solicitant, fiind posibilă acordarea a două-trei tranșe, în limita stocului disponibil. Au prioritate familiile cu copii și persoanele vârstnice. Lemnele sunt transportate la domiciliul beneficiarilor de către echipe de la Direcția de Servicii Publice.

“Ca în fiecare debut de sezon rece, ne dorim să rezolvăm solicitările botoșănenilor care, din diferite motive, nu își pot asigura din resurse proprii cele necesare încălzirii locuinței. Botoșănenii care doresc să primească lemne pentru foc sunt așteptați la Direcția de Asistență Socială. Îi asigurăm că funcționarii din cadrul acestei direcții sunt pregătiți să le înregistreze cererile și să analizeze documentele în așa fel încât, în cel mai scurt timp posibil, lemnele să fie duse la domiciliul solicitanților”, a declarat viceprimarul Liviu Toma, edilul care coordonează activitatea Direcției de Asistență Socială.

Potrivit viceprimarului, la această dată, în depozitul Direcției de Servicii Publice se află 135 de metri cubi de material lemnos.

În sezonul rece 2023 – 2024, au primit lemne pentru foc 90 de familii.  

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Activități de informare desfășurate de polițiștii de la Siguranță școlară în prima lună a anului școlar!

astăzi, 20:30

Abordarea activităților a fost pe mai multe subiecte, predominând prevenirea oricărei forme de violență în mediul școlar. Polițiștii Biroului Siguranța Școlară au fost prezen...

USR a reușit să corecteze în Senat nedreptatea făcută la pensie celor care au lucrat în condiții grele!

astăzi, 19:10

Legea este menită să ofere recunoaștere și sprijin celor care au lucrat în condiții de muncă grele, un pas spre corectarea unei nedreptăți flagrante din Legea pensiilor promovată de Guv...

Neglijența în bucătărie a provocat incendii în două apartamente din Botoșani! (foto)

astăzi, 18:30

Primul eveniment s-a înregistrat într-un bloc de pe strada Aleea Nucului. Alarma a fost dată de vecinii care au văzut că iese fum din apartamentul de la parter. Ajunși la caz cu dou...